Jump to content

Tour de France 3. szakasz

2014. 07. 07. 12:53

A Tour de France francia kerékpáros körverseny mezőnye hétfőn Anglia fővárosába érkezik, érintve az olimpiai parkot is. Az etap Cambridge-ből indul, és 155 kilométerrel később ér célba. A hétfői felvonás teljesen sík lesz, még csak egy kisebb emelkedő sem látható a szintrajzon, így természetesen a sprintereknek kedvez. 

Már az első két szakasz is bizonyította, hogy sík szakasz ide vagy oda, a sprintbefutó is lehet izgalmas, éd drámákkal teletüzdelt. A nyitónapon Mark Cavendish édesanyja házához közel szeretett volna sprintgyőzelmet aratni és legalább egy napig viselni a sárga trikót, ehhez képest bukott és a versenyt is fel kellett adnia.

A második szakasz során az igazi sprinterek közül, még a legnagyobb esélyesnek számító Peter Sagant is meglepte, hogy Vincenzo Nibali az utolsó néhány szá méteren robbantott, és megindult a mezőnytől, elvéve a klasszikus sprinterektől a szakasgyőzelem esélyét.

Így ne lepődjünk meg, ha a szintrajz alapján unalmasnak tűnő harmadik etap során is látunk meglepetést, és ha mást nem, az utolsó néhány száz méteren öldöklő csatát a sprinterek között.

Mivel a mezőny Londonban ér célba, több százezer, sőt millió szurkolóra számíthatunk az utak mentén is. A hétvégi szakaszokon több mint 2 és fél millióan látogattak ki megtekinteni az elhaladó mezőnyt, így nem lenne csoda, ha London utcáin is hatalmas tömeg biztatná a világ legjobb kerekeseit.

(Fotó: businessweek.com)