Jump to content

Tenisz: Djokovic világelső, Fucsovics 22 helyet javított

2014. 07. 07. 09:26

A vasárnap pályafutása második wimbledoni trófeáját megnyerő Novak Djokovic vezeti a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáját. A szerb játékos mögött az eddigi éllovas spanyol Rafael Nadal áll a második helyen, míg a Djokovic által Wimbledonban legyőzött svájci Roger Federer feljött a harmadik helyre. A legmagasabban jegyzett magyar teniszező Fucsovics Márton jelenleg a 167. helyen áll.

A vasárnap Todiban döntős Fucsovics Márton 22 helyet javított legutóbbi pozícióján így jelenleg a 167. helyen jegyzik a férfi világranglistán. A nyíregyházi teniszező 2:6, 7:6, 6:4-re kapott ki az olaszországi, 35 ezer euró összdíjazású salakpályás verseny fináléjában a szlovén Aljaz Bedenétől (128.), de így is pályafutása legjobb helyezésével büszkélkedhet.

A wimbledoni Grand Slam-döntőben a hétszeres bajnok Roger Federert legyőző Novak Djokovic vasárnapi sikerének köszönhetően átvette a vezetést Rafa Nadaltól, így tavaly szeptember után újra ő a világelső. A legnagyobb „zuhanást” a top-10-ben Andy Murray mutatta be, a Wimbledonban címvédőként már a negyeddöntőben búcsúzó skót teniszező az ötödik helyről a tizedikre esett vissza. Az elődöntős bolgár Grigor Dimitrov és kanadai Milos Raonic viszont négy, illetve három helyet javított.

(Fotó:origo.hu/sport.hir24.hu)