Jump to content

Wimbledon: Petra Kvitova a női bajnok!

2014. 07. 05. 16:38

A cseh Petra Kvitova pályafutása második Grand Slam bajnoki címét aratta Wimbledonban, ugyanott, ahol három évvel ezelőtt először győzött. Kvitova az élete első GS fináléját játszó kanadai Eugenie Bouchard-t győzte le 6/3 6/1-re.

A vártnál jóval simább lett a női döntő, mint amire előzetesen számítani lehetett. Nem azért, mert a Bouchard túlságosan izgult volna, vagy rosszul teniszezett volna, hanem azért, mert Kvitova elképesztően magas színvonalon játszott. A három évvel ezelőtti bajnok félelmetesen koncentráltan és precízen játszott az egész találkozón, igaz, túlságosan sokáig nem kellett fókuszálnia, hiszen az egész finálé összesen 52 percig tartott.

Az első szettben háromszor is el tudta venni a fiatal kanadai adogatását, így még a is belefért, hogy egyszer ő is elbukja a sajátját. A második szettben viszont már kíméletlen volt ellenfelével szemben, hiszen játékot sem engedélyezett neki.
Bouchard egyáltalán nem játszott rosszul, hiszen 8 nyerővel és mindössze 4 ki nem kényszerített hibával zárta a mérkőzést, egyszerűen Kvitova nem hagyott neki teret a támadásra.

A végig hihetetlenül mélyen és pontosan teniszező Kvitova így kevesebb, mint 1 óra alatt befejezte a döntőt, és pályafutása során másodszor lett wimbledoni bajnok.

A díjátadón meghatódva köszönte meg edzőjének, David Kotyzának és egyik mentorának, Martina Navratilovának a segítséget és a támogatást.

A wimbledoni torna férfi egyes döntőjét Roger Federer és Novak Djokovic vívják vasárnap délután.

(Fotó: Wimbledon Twitter)