Jump to content

Történelmi siker Wimbledonban

2014. 07. 04. 19:29

Mint arról korábban beszámoltunk, Babos Tímea és partnere, a francia Kristina Mladenovic döntőbe jutott a wimbledoni tenisztorna női páros versenyében. Mindamellett, hogy ez Babos Tímea felnőtt pályafutásának eddigi legnagyobb sikere, a magyar tenisz szempontjából is történelmi eredmény, hiszen Wimbledonban soha korábban nem játszott magyar teniszező női páros döntőt.

Babos és Mladenovic már a 3. fordulóban felhívták magukra a figyelmet azzal, hogy a világelső, első kiemelt, friss Roland Garros bajnok és címvédő Peng-Hsieh kettőst három játszmában legyőzték. A negyeddöntőben újra három szettre kényszerült a magyar-francia kettős, a legjobb négy között pedig az egyesben Párizsban elődöntős Andrea Petkovic és a füvespályás specialista Magdalena Rybarikova volt az ellenfél.

Ezen a mérkőzésen remekül kezdtek Babosék, és könnyedén nyerték az első szettet. Az egyetlen mélypont a második játszma elején jött el, amikor a magyar teniszező elveszítette az adogatását, ám azonnal vissza is tudták venni a bréket. Innentől kezdve egy ideig fej-fej mellett haladt a két páros, majd a lehető legjobb pillanatban vették el Andrea Petkovic adogatását, köszönhetően többek között Babos remek fogadásainak.

A győzelem kapujában Mladenovic adogathatott a döntőért, és bár láthatóan izgult, végül be tudták fejezni a meccset, így készülhetnek a wimbledoni fináléra.
Női párosban mindkettejük számára ez az első major döntő, habár Mladenovic nem számít tapasztalatlannak, hiszen Daniel Nestor oldalán nyert már vegyespáros Roland Garrost.

Babosék a döntőben a négyszeres Grand Slam bajnok - ám Wimbledonban eddig nyeretlen - Sara Errani, Roberta Vinci kettőssel játszanak. Bár az olaszok jóval tapasztaltabbak, ami a GS döntőket illeti, mivel Babosnak és Mladenovicnak nincs veszítenivalója, így bizakodhatunk benne, hogy a sikeres menetelés tovább folytatódik, és 1986 után ismét magyar Grand Slam bajnokunk lehet női párosban.