Jump to content

Wimbldeon: a show folytatódik, immáron Nadal és Sharapova nélkül

2014. 07. 02. 13:04

A mai napon a férfi és a női mezőnyben is kialakul a legjobb négy mezőnye a wimbledoni, 25 000 000 font összdijazású Grand Slam tornán. Az esélyesek közül a legújabb búcsúzók Rafael Nadal és Maria Sharapova, ám a mai mérkőzéseket elnézve, újabb nagy nevek vehetnek búcsút a nap végén Wimbledontól.

A füves borítású viadalon már csak két hely szabad a hölgyek elődöntőjében, kedden Petra Kvitova (8.) mellet kisebb meglepetésre Lucie Safarova (23.) is bebiztosította helyét a négy közé. A főtábla felső ágáról ma négy játékos lép pályára. Az eddig szettet sem vesztő Eugenie Bouchard (13.) ellenfele a szorosabbnál-szorosabb mérkőzéseken túl lévő, azonban Maria Sharapovát (5.) is kiejtő Angelique Kerber (7.) lesz. Az idei évben remek formának örvendő fiatal tehetség, Simona Halep (3.) a tavalyi esztendő után újra wimbledoni fináléba vágyó Sabine Lisickivel (19.) fog összecsapni.

Az erősebbik nem képviselőinél a még versenyben lévők mindegyike sikeréhesen játszhat, hiszen a fiúknál a negyeddöntők lesznek ma terítéken. A mostanáig, ha nem is olyan "gyengéket", de főként tőle hátrébb rangsorolt vetélytársakat búcsúztató Marin Cilicnek (29.) össze kell szednie magát, ha túl szeretné szárnyalni eddigi legjobb wimbledoni teljesítményét, mindenesetre Novak Djokovic (2)nem jelent majd könnyű feladatot számára, igaz ezzel vannak még páran. A legutóbbi tizenkilenc füves borításon vívott küzdelméből mindössze egyet elveszítő Andy Murray (5.), a TOP 10-be törekvő Grigor Dimitrov riválisként játszhat reményeink szerint kiváló párharcot.

A továbbra is hibátlan játékot mutató Roger Federer (4.) két év kihagyás után újra Grand Slam trófeát szeretne nyerni, bár a januári Ausztrál Opent megnyerő Stan Wawrinka (3.) elképzelhető, hogy megakadályozza majd ebben. A mindössze tizenkilenc esztendős, a versenyre tornagyőzelemmel érkező Nick Kyrgios (144.) már most sokak példaképe lehet, főként annak függvényében, hogy tegnap hetven nyerővel, valamint több mint harminc ásszal kényszerítette térdre a világelső Rafael Nadalt (1.). Az ausztrál játékos minden bizonnyal önbizalommal telve léphet "gyepre", igaz mostani ellenfele, Milos Raonic (9) legutóbb a Roland Garroson kifogott rajta.

(Fotó:dailymail.co.uk/theguardian.com)