Jump to content

Federer már a nyolc között

2014. 07. 01. 16:22

Roger Federer könnyed győzelemmel jutott Tommy Robredo ellen a wimbledoni torna negyeddöntőjébe, miután 6/1 6/4 6/4-re verte spanyol ellenfelét. A svájci pályafutása során 12. alkalommal jutott a nyolc közé a füvespályás Grand Slam tornán.

Remek formában van Roger Federer, erről pedig mindent elmond, hogy a wimbledoni torna első négy fordulója alatt egyszer sem bukta el az adogatását. A Robredo elleni mérkőzés első szettjében csak három labdamenetet veszített adogatóként, és mindössze 93 percre volt szüksége a győzelemhez.
A 17-szeres Grand Slam bajnok svájci így visszavágott a tavalyi US Open negyedik fordulójában Robredo ellen elszenvedett váratlan vereségért.
A 32 éves svájci már nyert egy felvezető füvespályás tornát Halléban, és sokan úgy tartják, hogy Wimbledonban van a legnagyobb esélye egy újabb Grand Slam címre.
A négy gyermekes édesapa hétszer győzött az All England Clubban.

Federer ellenfele a nyolc között honfitársa és jóbarátja, Stan Wawrinka lesz, aki Feliciano Lopezt verte három játszmában. Így biztossá vált, hogy lesz svájci a wimbledoni elődöntőkben.

(Fotó: www.heraldsun.com.au)