Jump to content

Elhagyta a kórházat az olimpiai bajnok Risztov Éva

2014. 06. 24. 19:31

Elhagyta a kórházat kedden, és otthonában regenerálódik Risztov Éva, aki a Magyar Úszás Napján, a nyíltvízi Európa Kupa-sorozat balatonfüredi versenye után bélhurut panaszokkal került a debreceni Kenézy kórházba - tájékoztatta a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. kedden közleményben az MTI-t. Az olimpiai bajnok a lábadozást követően teljes erőbedobással a berlini Európa-bajnokságra koncentrál, a nyár előtte álló időszakában mindent ennek kíván alárendelni.

Kovács Rita edző segítségével a fokozatos terhelés mellett hamarosan újra folytatja az edzésmunkát, és bár elmondása szerint nehéz az elmúlt napok eseményeit nem megtörténtnek tekinteni, csakis az előtte álló feladatokra összpontosít - olvasható a közleményben.

"Érzem magamban az erőt, hogy újra formába lendüljek. Szívós, erős alkatú vagyok, erre most mindenképp szükségem van. Köszönöm a Kenézy Gyula Kórház munkatársainak az azonnali, minden részletre kiterjedő, kiváló ellátást. A gyógyulásban sokat segítettek a barátaim és az, hogy édesanyám itt volt mellettem" - nyilatkozta Risztov Éva, miután elhagyhatta a kórházat.

A szombati Magyar Úszás Napja keretében rendezett balatonfüredi nyíltvízi úszó Európa Kupa-verseny, illetve a csaknem 3500 amatőr és profi sportoló részvételével megtartott Samsung Olimpiai Úszófesztivál után többen megbetegedtek. Risztov Évát a vasárnap éjszakai ügyeletben vették fel és heveny gyomor-bélhuruttal ápolták. A kiváló úszó mellett a verseny férfi győztesét, Gyurta Gergelyt is kórházba kellett vinni.

Fotó:infogyor.hu forrás:sportrajongo.hu/MTI