Jump to content

Tiger Woods visszatér

2014. 06. 21. 09:10

Márciusi hátműtéte után két és fél hónappal Tiger Woods tegnap bejelentette, hogy visszatér és elindul a tengerentúli profi golf sorozat, a PGA Tour aktuális tornáján. A visszatérés csupán azért meglepő, mert az orvosok az operáció után 3-4 hónapos gyógyulási időt prognosztizáltak, ez pedig még nem telt le. Woods nem máshol, mint azon a Quicken Loans National tornán tér vissza, melyen ő a házigazda.

Tiger Woods szinte mindenkit meglepett a bejelentésével, hiszen komolyabb edzéseket még csak a napokban kezdett el végezni. A márciusi operációja után - idegbecsípődése volt - az orvosok mindennemű olyan mozgástól eltiltották, ahol a hát csavarodhat, erőhatás érheti. A golfban a rövidjáték az, ahol nem csavarodik a hát, így Woods a gurításokat (putt) és a közelítő ütéseket (chip) gyakorolhatta. A nagy lendítéssel járó elütésekről (swing) egy időre letiltották a világsztárt az orvosai, ám pár napja Facebook oldalán és a Twitteren is jelezte Woods, hogy azok elvégzésére is engedélyt kapott, és nem érzett fájdalmat.

Woods a visszatérésről szóló bejelentését saját hivatalos Facebook oldalán tette közzé:

"Hosszas terápiás kezelés után úgy érzem, hogy rendben vagyok, meggyógyultam. A következő héten támogatni fogom az alapítványomat a Quicken Loans National tornán. Full swing-et a napokban ütöttem először, de a következő lépés sem maradhat el. Valószínűleg rozsdás leszek egy picit, de szeretnék visszatérni a versenyszerű golfhoz. Izgatottan várom a versenyt" - olvasható a bejegyzés a világsztár FB-oldalán.

Woods idén hátfájása miatt pályafutása egyik leggyengébb rajtját produkálta, a sérülése miatti kihagyás következtében pedig a világranglistán az első helyről a negyedikre csúszott vissza.

(Fotó:businessinsider.com)