Jump to content

Az Eastbourne-ben búcsúzó Babos Naomy Broady ellen kezd Wimbledonban

2014. 06. 20. 16:09

Babos Tímea a tajvani Hszieh Szu-vejjel az oldalán búcsúzott az angliai Eastbourne-ben zajló füves pályás tenisztorna női párosversenyében. A magyar, tajvani kettőst az elsőként kiemelt olasz Errani, Vinci páros búcsúztatta. Közben elkészítették a wimbledoni tenisztorna egyes sorsolását is, Babosra egy angol játékos vár az első körben.

A magyar játékos és párosban világelső partnere az idei Australian Openen győztes, valamint a Roland Garroson döntős Sara Errani, Roberta Vinci olasz kettős ellen lépett pályára, és az első játszmát - még csütörtökön - alig fél óra alatt 6:2-re elvesztették. A második szettet Babosék kezdték jobban, korán brékelőnybe kerültek, de 3:1-es vezetésüknél eső miatt félbe kellett szakítani az összecsapást. A találkozót pénteken folytatták, az olasz páros pedig mindössze egyetlen további játékot engedett Baboséknak, így végül összességében 59 perc játék után 6:2, 6:4-re diadalmaskodott.

Babossal kapcsolatos hír még, hogy a hétfőn kezdődő wimbledoni teniszbajnokság szervezői elkészítették a főtábla sorsolását. Babos egyesben a hazai közönség előtt szereplő 24 éves Naomi Broadyval találkozik, aki jelenleg 164. a világranglistán, eddig háromszor indult a füves pályás Grand Slam-tornán, de a nyitókörnél tovább egyszer sem jutott.

A WTA honlapja szerint a két teniszező korábbi mindkét meccsét Babos nyerte, de füvön még nem játszottak egymással. Ha a világranglistán 94. soproni játékos sikerrel veszi a nyitófordulót, a legjobb 64 között a volt világelső dán Caroline Wozniacki és az izraeli Shahar Peer meccsének továbbjutója vár rá.

(Fotó:sporthirado.hu/tenisz.hu)