Jump to content

Wimbledon - Babosék a 14. kiemeltek

2014. 06. 18. 15:09

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic a 14. kiemeltként vág neki párosban a hétfőn elrajtoló wimbledoni teniszbajnokságnak. Babos a füves pályás szentélyben megrendezésre kerülő viadaon  az egyes és a páros mellett vegyespárosban is indul, partnere ismét Eric Butorac lesz, akivel az idén előző Grand Slam tornáján a Roland Garroson egészen az elődönőtig menetelt.

A magyar játékos honlapjának szerdai tájékoztatása szerint női párosban az első kiemelt a világelső kínai Peng Suaj és tajvani Hszieh Szu-vej, érdekes, hogy utóbbi éppen Babos oldalán szerepel az eastbourne-i tornán, ahol a magyar-kínai kettős már negyeddöntős.

A soproni teniszező - akinek a szintén 21 éves Mladenovic a jövőben állandó párospartnere lesz - egyesben, párosban és vegyespárosban is főtáblás a londoni Grand Slam-versenyen.

Ami az egyesek kiemelését illeti, a női rangsor hűen tükrözi a WTA-világranglistát, a férfiaknál viszont nem a világelső spanyol Rafael Nadal, hanem a második helyen álló szerb Novak Djokovic az első kiemelt. A címvédő brit Andy Murray ötödik az ATP-rangsorban, mégis harmadikként emelték ki a szervezők, akik elsősorban a füves pályás eredményeket veszik alapul.

Babos eddigi legjobb Grand Slam-eredményét női párosban idén érte el, az Australian Openen, ahol egészen a harmadik fordulóig jutott a horvát Petra Marticcsal az oldalán.

(Fotó:sporthir.24.hu/tenisz.hu)