Jump to content

Vízilabda: Bíró Attila marad a női kapitány

2017. 09. 28. 09:12

A tokiói olimpia évének végéig, 2020. december 31-ig Bíró Attila lesz a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A magyar szövetség honlapjának szerdai híre szerint az elnökség, miután elfogadta a szakvezető beszámolóját, felhatalmazást adott Kemény Dénes elnöknek arra, hogy megállapodjon vele a folytatásról. Ezt követően a felek gyorsan egyezségre jutottak, így a tokiói olimpia évének végéig Bíró vezeti a női csapatot.

 

 
 

 

„Valóban hamar megállapodtunk, örülök, mert úgy érzem, vannak még feladataim a csapattal. Örömteli, hogy az elnökség a világbajnoki ötödik hely ellenére értékeli a szakmai munkát” – nyilatkozta a honlapnak a kapitány, megjegyezve azt is, hogy a Kemény Dénessel történt egyeztetésen a szerződésről kevés szó esett, a hangsúly az elkövetkezendő időszak programján és feladatain volt.

Bíró Attila megjegyezte azt is, hogy mostantól a távlati cél elsősorban a tokiói olimpia, s ugyan a csapattal szemben továbbra is lesz eredménykényszer, de „bátrabban lehet kísérletezni, tehetséges és tehetségesnek mondott fiatalokat mély vízbe dobni”.

A szakember 2015 végétől irányítja a válogatottat, mely tavaly januárban Európa-bajnokságot nyert, majd a riói olimpián a negyedik, az idei budapesti világbajnokságon pedig az ötödik helyen végzett.
(Forrás: Forrás: vizisportrajongo.hu / Fotó: sportfaktor.hu, mti.hu)