Jump to content

A Federer és Nadal fémjelezte európai csapat vezet a Laver Kupán - videó

2017. 09. 23. 10:30

Két mérkőzés után az európai teniszcsapat 2-0-ra vezet a világválogatott ellen a prágai meghívásos Laver Kupa pénteki nyitónapján.

 

A vadonatúj férfi csapatverseny első találkozóján a horvát Marin Cilic két küzdelmes játszmában győzte le az amerikai Frances Tiafoe-t, majd az osztrák Dominic Thiem ugyancsak két rövidítést játszott az amerikai John Isnerrel. Utóbbi csata - melynek első tie-breakje 32 labdamenetet hozott - döntő rövidítéssel ért véget.

A folytatásban a német Alexander Zverev csap össze a kanadai Denis Shapovalovval, majd zárásként Rafael Nadal és Tomas Berdych párosa találkozik Nick Kyrgiosszal és Jack Sockkal.

A golfozók Ryder Kupájának mintájára szervezett Laver Kupán a hatfős együtteseket két legendás játékos vezeti: az európai gárdát a svéd Björn Borg, a másikat pedig az amerikai John McEnroe. A torna az ausztrálok 11-szeres Grand Slam-bajnokáról, Rod Laverről kapta a nevét.

Az európai csapatban a világelső Rafael Nadal és a ranglistán őt követő Roger Federer mellett - a sérült Novak Djokovic, Andy Murray és Stan Wawrinka távollétében - a horvát Marin Cilic, az osztrák Dominic Thiem, a német Alexander Zverev és a cseh Tomas Berdych kapott helyet. A világválogatottat az amerikai Jack Sock, John Isner, Sam Querrey és Frances Tiafoe, az ausztrál Nick Kyrgios és a kanadai Denis Shapovalov alkotja.

A torna mindhárom játéknapján három egyes és egy párosmeccsre kerül sor. A mérkőzések két nyert szettre mennek, 1-1 után döntő rövidítés következik. Egyetlen játékos sem szerepel kettőnél több egyes találkozón, a hat csapattagból pedig négynek kötelező párost játszania. Az első napon egy, a másodikon kettő, míg a harmadikon három pontot ér a győzelem. Az a válogatott nyer, amelyik előbb eléri a 13 pontot. Ha 12 meccs után döntetlen az állás, rendeznek egy végső páros mérkőzést.

Az állás:

Európa-Egyesült Államok 2-0

Cilic (horvát)-Tiafoe (amerikai) 7:6 (7-3), 7:6 (7-0)
Thiem (osztrák)-Isner (amerikai) 6:7 (15-17), 7:6 (7-2), 10-7 - döntő rövidítés
A. Zverev (német)-Shapovalov (kanadai) 7:6 (7-3), 7:6 (7-5)

Később:

Nadal, Berdych (spanyol, cseh)-Kyrgios, Sock (ausztrál, amerikai)
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)