Jump to content

Megnéztük közelebbről a Decathlon közösségépítő sportmozgalmát

2017. 06. 19. 10:07

Létezik egy közösség, ahol mindenki ugyan azt akarja, és aminek mottója minden kezdő és profi mozgásimádó szívét megdobogtatja. Ez nem más, mint a sportoljma.hu, a Decathlon legújabb projektje, ami végre egy kalap alá gyűjti a világhálón csellengő közösségi sportolásra vágyókat. Csekkoltad már?

A közösségi sport, és a sportoló közösség hallatán nem sok minden villan be a fejekbe, ami nem a szegényes képzettársítás számlájára írható, hanem sokkal inkább annak tudható be, hogy nem volt olyan nagy volumenű projekt, ami összegyűjtötte volna a társasági sportra vágyókat. Legalábbis eddig.

Sportok, egy helyen

A sportoljma.hu weboldal, olyan akárcsak a Decathlon bármelyik üzlete: minden sportkedvelő megtalálja az általa űzött mozgásformát, és nem csak hasznos tanácsokkal, hanem hasonló érdeklődésű emberekkel is találkozhatunk.

A könnyen és egyszerűen kezelhető oldal a laikusok számára is egyértelmű. Csak ki kell választani a több tucat sportágból azt, vagy azokat, amelyek minket is érdekelnek, és kezdődhet a móka. Az oldal teljeskörű használatához be kell regisztrálni, vagy belépni a Facebook fiókkal. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy a számunkra érdekes sportközösségekkel felvegyük a kapcsolatot, és kipróbáljuk milyen az, amikor más is osztozik a szenvedélyünkön. Sőt, akár mi magunk is létrehozhatunk sportközösségeket.

Szükség van a közösségi sportmozgalomra?

Mi az, hogy! Akárcsak egy falat kenyérre! A sportoljma.hu betölti a tátongó űrt az interneten, amit a fórumok, csoportok nem tudtak. Összefogja és egy kalap alá gyűjti az összes sportot. Nem kell össze-vissza keresgélni, így az internet rengetegében sem tévedünk el, hanem könnyen, egyszerűen megtaláljuk, amit keresünk. A legjobb az egészben, hogy nincs olyan sport, amelyhez ne tartozna külön topik. Asztalitenisz, fitnesz, kerékpározás, futás, squash, kosárlabda, túrázás, lovaglás, röplabda- a teljesség igénye nélkül, csak néhány sportág, amelyeknek tucatnyi közössége várja tárt karokkal a mozogni vágyókat.

Közösségben sportolni pedig jó! Motivál, felpörget és jót tesz a szociális életednek. Együtt sportolni annyi, mint összekötni a kellemeset a hasznossal. Nem csak a tested hálálja meg, ha a magányt dobod a csoportos edzésért, hanem a lelked is!

Ha régóta tervezed, de még nem tudtad rávenni magad a mozgásra, vagy ha szeretnél sportolni, de nincs kivel, akkor csatlakozz kedvenc sportágad sportközösségeihez! Így rendszeresen értesítést kaphatsz a csapatok által szervezett eseményekről és mindig lesz társaságod a mozgáshoz! Sőt, már csak azért is megéri csatlakozni, mert a sportközösségek tagjai elsőkézből értesülhetnek egymás eseményeiről, közben motivációt gyűjthetnek mások példáiból, illetve információt is kaphatnak a Decathlon újdonságairól. Ezen felül havonta egy-egy sportközösségnek lehetősége nyílik arra, hogy egy ismert emberrel együtt sportoljon, ezzel is magasabb szintre emelve a közösen átélt sportélményt.

(Forrás: szerkesztőség)