Jump to content

Minden fronton a döntő a cél az OSC-nél

2017. 06. 16. 08:39

A férfi vízilabda ob I-ben és a Magyar Kupában a döntő, a Bajnokok Ligájában pedig a Final Six a cél az átalakult OSC-nél.

 
 
 

 

 
Az új vezetőedző, a korábban a klub utánpótlásában dolgozó Petik Attila az M4 Sportreggeli című műsorában elmondta, hogy a vezetőség a március végén lemondott Vincze Balázs helyére ideiglenesen kinevezett Tóth Lászlót szerette volna véglegesíteni trénerként, ő azonban egy hét gondolkodás után úgy döntött, hogy a női válogatottnál meglévő feladatai miatt nem vállalja a tisztséget.

„Utána kerültem én képbe, de már előtte beszélgettünk erről a klubvezetéssel” – fogalmazott Petik Attila, aki szerint ezért fordulhatott elő az a különleges eset, hogy az új játékosok előbb lettek ismertek, mint az új edző.

Petik Attila hozzátette, június végéig még az utánpótlásban vannak feladatai, júliusban pedig ki kell dolgoznia a felkészülési tervet azoknak a játékosoknak, akik sem a világbajnokságon, sem az Universiadén nem szerepelnek a válogatottban. A teljes kerettel a BL-rajt előtt egy hetet tud készülni az OSC, mivel az Universiadén szereplő játékosok szeptemberben tudnak csatlakozni a csapathoz. „Azon dolgozunk, hogy a csapategység mielőbb kialakuljon, stabil védekezésre próbáljuk fektetni a hangsúlyt, hiszen ha jó a védekezés, akkor a támadások is hatékonyabbak.”

A csapatban bekövetkezett változásokról a tréner elmondta, hogy a klub a távozó játékosok posztjaira igazolt, és mivel a csapaszellem erős az OSC-nél, az újaknak könnyű lesz beilleszkedniük. A vezetőség elvárása a bajnokságban és a kupában a döntőbe, a Bajnokok Ligájában pedig a Final Sixbe jutás. „Egy ilyen kerettel csak így lehet nekiindulni a szezonnak” - fogalmazott.

A vezetőedző szerint a következő szezon előtt a Ferencváros erősödött a legjobban, a másik három hazai topcsapatnál inkább posztokra igazoltak, de a bajnokság végkimenetelét az esetleges szabálymódosítások is befolyásolhatják.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, m4sport.hu / Fotó: mti)