Jump to content

Vízilabda-döntővel hangol a Duna Aréna

2017. 05. 25. 17:55

Május 25. és május 27. között Budapestre érkezik Európa vízilabda-sportjának krémje, a legjobb európai klubcsapatok, hogy eldöntsék a Bajnokok Ligája trófeájának sorsát. A BL Hatos Döntőnek magyar szereplője is lesz az Eger és a Szolnok személyében.

A Duna Arénában rendezik a LEN Bajnokok Ligája Hatos Döntőjét május 25. és 27. között. A legjobb férfivízilabdázók hagyományosan egy hatcsapatos tornán döntik el, melyikük a kontinens aktuális legjobbja. A 17. FINA Világbajnokság úszó- és műugró-versenyeinek otthont adó létesítménynek ez az első nemzetközi versenye.

A címvédő horvát Jug Dubrovnik, a tavalyi ezüstérmes görög Olympiakosz, az olasz Pro Recco és AN Brescia, illetve a két magyar élcsapat, a tavalyi bronzérmes Szolnoki Dózsa-Közgép és a ZF-Eger tagja az idei Hatos Döntő mezőnyének, a háromnapos verseny minőségi vízilabdát kínál a világbajnokság hangulatára is vágyó szurkolóknak, közönségnek.

Bár a 17. FINA Világbajnokság vízilabdatornáját a Hajós Alfréd Uszodában rendezik, a Hatos Döntő körítése, a Duna Aréna szelleme bizonyosan ízelítőt nyújt majd abból a hangulatból, amely a vb alatt lesz jellemző a létesítményben.

A Hatos Döntő során világbajnoki résztvevő vízilabdázók sora játszik, a többi közt a magyar, az olasz, a szerb, a montenegrói, a horvát, a spanyol és a görög nemzeti csapatból. A torna a vb-keretekbe kerülés szempontjából is fontos lesz, a házigazda magyar válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás például éppen a Hatos Döntő végén jelöli ki világbajnoki bő keretét.

Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón üdvözölte a budapesti, a helyszínből fakadóan kitüntetett rendezést Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke, a LEN kincstárnoka, Aleksandar Sostar, a LEN Büró tagja (aki Paolo Barelli, a LEN elnökének jókívánságait is tolmácsolta), Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség ügyvezetője és Marco Birri a LEN operatív menedzsere.

Mindannyian egyetértettek abban, megtiszteltetés és egyben nagy lehetőség, hogy a 17. FINA Világbajnokság központi helyszínét a vízilabdasportág avathatja fel.

A Hatos Döntőre a három nap alatt több mint 15-18 ezer embert várnak a szervezők (az ő szórakozásukat négy LED-fal is biztosítja), szombaton a program keretében a Duna Aréna hivatalos megnyitóünnepségét is megtartják délután fél 3-tól.

LEN Bajnokok Ligája Hatos Döntő, Duna Aréna:

Május 25., csütörtök – a négy közé jutásért:

Olympiakosz–Jug Dubrovnik, 19 óra
ZF-Eger–AN Brescia, 20:30

Május 26., péntek – elődöntő

Az 5. helyért, 17:30
Olympiakosz/Jug Dubrovnik–Pro Recco, 19 óra
ZF-Eger/AN Brescia–Szolnoki Dózsa-Közgép, 20:30

Május 27., szombat - éremcsaták

A 3. helyért, 15:15
Döntő, 16:45

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, fina-budapest2017.com / Fotó: mti)