Jump to content

Vízilabda: Eurokupa-győztes a Fradi

2017. 04. 05. 21:51

A Ferencváros nyerte a férfi vízilabda Eurokupát: a zöld-fehérek a finálé szerdai visszavágójának hatgólos előnnyel vágtak neki a Nagyvárad ellen, így a 7-7-es döntetlennel is magabiztosan hódították el a serleget. A Fradi 19 esztendő elteltével nyert európai kupatrófeát azután, hogy 1998-ban a KEK-ben diadalmaskodott. 

 
 

A Ferencváros két hete, a párharc első mérkőzésén 12-6-ra nyert Nagyváradon, így jelentős előnnyel várta a visszavágót. A magyar csapat játékosai előzetesen hangsúlyozták, a második mérkőzésen elsősorban az elején kell rendkívül fegyelmezetten vízilabdázniuk, mivel a Nagyvárad várhatóan mindent egy lapra feltéve rohamoz majd.

Varga Zsolt vezetőedző tanítványai maximálisan betartották, amit ígértek, gyakorlatilag az első negyedben eldöntötték a kupa sorsát: a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert rövid időn belül két kapáslövésnél villantotta meg bal kezét, míg Marko Avramovic elhajlásból vette be a vendégek kapuját.

A második felvonásban már a románoknak is akadtak szép megoldásaik, de jelentősen nem tudtak lefaragni összesített hátrányukból.

A harmadik negyed elején újra Madaras vette elő kedvenc fegyverét, majd Avramovic lőtt gólt.

A zárófelvonásban már mindenki az ünnepre készült, a Nagyvárad egyenlített is, aztán Madaras megúszásból megszerezte negyedik gólját, a románok azonban a végén emberelőnyben egyenlítettek.
 
Eurokupa, döntő, visszavágó:
FTC-PQS Waterpolo - Digi Oradea (román) 7-7 (3-0, 1-3, 2-2, 1-2)

gólszerzők: Madaras 4, Avramovic 3, illetve Negrean 3, Raden, Georgescu, Diaconu, Pavlovic
A kupát 19-13-as összesítéssel a Ferencváros nyerte. 
 
Magyar csapatok közül legutóbb 2009-ben a Szeged ünnepelhetett európai kupagyőzelmet: a LEN Kupában bizonyult a legjobbnak.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)