Jump to content

Jégkorong: a hétvégén kezdődik a vb-felkészülés

2017. 03. 31. 12:37

Április 1-jén megkezdi felkészülését a kijevi divízió I/A csoportos világbajnokságra a magyar jégkorong-válogatott. Az együttes szövetségi kapitánya, Rich Chernomaz lelki teszteknek is aláveti játékosait, hogy tudja, miként teljesítenek nyomás alatt, mondta Szirányi Bence, a válogatott védője a Sportreggeliben.

 
 
 
 
 
Rich Chernomaz szövetségi edző és szakmai stábja március közepén kijelölte 87 fős bő keretét a Tüskecsarnokban április 1-jén kezdődő világbajnoki felkészülésre.

A kijevi divízió I/A csoportos világbajnoki bő keretben 9 kapus, 26 hátvéd és 52 csatár kapott helyet, a játékosok hat hazai klubból érkeznek, kiegészülve a tizenegy külföldön játszó jégkorongozóval.

A játékosokat csakúgy, mint egy éve, most is négy csapatra osztják és egy házon belüli két napos tornán bizonyíthatják, hogy helyük van a válogatottvb-keretében.
 
A mérkőzések után a szakmai stáb kiértékeli a teljesítményüket és döntést hoz arról, kik azok, akik továbbra is harcolhatnak a világbajnoki részvételért, illetve kik vehetnek részt az U25-ös válogatott egy hetes edzőtáborában, amely a Csehország elleni két találkozóval zárul. Ha valaki az U25-ösök között kiemelkedő teljesítményt nyújt, annak szabad az út a felnőttválogatott kerete felé.

A magyar válogatott első felkészülési meccsét április 3-án, hétfőn játssza a svédek ellen, április 7-én, pénteken pedig a finnekkel méri össze az erejét a Tüskecsarnokban. Mindeközben az U25-ös válogatott április 8-án és 9-én lép jégre a csehek U25-ös csapata ellen.

A felkészülési meccseken 29 játékos debütálhat a magyar válogatottban.

A világelitből idén kieső magyarok az osztrák, a kazah, a lengyel, dél-koreai és az ukrán együttessel találkoznak majd 2017. április 22. és 28. között. Az első két csapat feljut a legjobbak közé, míg az utolsó búcsúzik.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)