Jump to content

Ezért lett világhírű Kemény Dénes csapata

2017. 03. 29. 13:47

Kemény Dénes a magyar vízilabda válogatott edzője pontosan tudja, hogy mi az akaraterő. Az április elsején megrendezésre kerülő Wake-Up! Day egyik inspirációs előadójaként megosztja a hallgatósággal, hogy számára mit jelent a kitartás, a motiváció.

 

Kemény Dénes edző megtestesíti a sikeres ember fogalmát. A sikert sokszor irigyeljük mástól, és nem akarunk mögé látni. Megelégednénk a siker meglétével, az ahhoz vezető rögös út már közel sem olyan vonzó.

A Wake-Up! Day pontosan erről szól. Olyan inspirációs előadások sorakoznak egymás után szombaton a Papp László Sportarénában, amelyek segítenek megismerni a siker mögött rejtőző utat, segítenek megérteni, hogy például sportolói szemmel miért éri meg minden fáradtság, lemondás a dobogó legfelső fokán átélt katarzisért. Mindez azonban nem csak a sportolók számára hasznos: Kemény Dénes előadásának az elemeit az élet számos területén eredményesen használhatjuk.

„Azt gondolom, hogy én olyan dolgokat fogok tudni tálalni, amelyek megmutatják, hogy azok az eredmények, amiket a játékosaim elértek, amitől ez a csapat világhírű lett, amitől én egy ismert edző lettem, mennyire nem - hogy úgy mondjam - automatikusan történtek meg. Azért lettünk ennyire eredményesek, mert emberi oldalunkat használva reagáltunk a nehéz szituációkra és kimásztunk belőlük. Ez inspirálhat bárkit, mert mindenki folyamatosan találkozik nehéz szituációkkal, és erre két módon reagálhat. Az egyik, hogy ’hű ez nekem most sok lesz’, a másik – és majd én erre fogok próbálni példákat hozni - , hogy hogyan sikerül az ilyen akadályoknál önbizalommal, tervekkel, analízisekkel, továbblépni és sikeresen megoldani, mert különben nincs siker” – mondta Kemény Dénes.

Talán a legfontosabb összetevő a sikerhez: az akaraterő. Ez nem kiváltság, nem is veleszületett tehetség egy ember életében. Ez egy tudatosan választott út, egy úgynevezett pozitív konokság. Ilyenkor az ember meg van győződve arról, hogy amit a céljai érdekében tesz, az úgy jó, ahogy van. Nem hallgat külső negatív ingerekre, csakis a céljára koncentrál, azért dolgozik. Minden nehézségen átverekedi magát, nem adja fel. A végén pedig, amikor eléri a kitűzött célt, visszatekintve úgy látja, hogy minden nehéz perc megérte. Ez a pozitív konokság a siker kulcsa - mások mellett erről is szó lesz Kemény Dénes előadásában a Wake-Up! Day-en.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, vizisportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)