Jump to content

Menesztették a horvát férfi kézilabda-válogatott szakmai stábját

2017. 01. 31. 19:38

Menesztették az Európa-bajnoki bronzérmes és világbajnoki negyedik helyezett horvát férfi kézilabda-válogatott szakmai stábját kedden.

 

A horvát szövetség (HRS) honlapjának beszámolója szerint vezetőtestületük Ivano Balic szakágvezetőtől, illetve Zeljko Babic szövetségi kapitánytól azonnali hatállyal megvonta a bizalmat, és távozik Petar Metlicic másodedző.

"Problémák voltak a csapat vezetésével, nem láttunk előrelépést a tavalyi, lengyelországi Európa-bajnoksághoz képest, és nem csak a szakmai dolgokról beszélek" - mondta Tomislav Grahovac, a HRS elnöke. Hozzátette, egy hónapon belül kinevezik a válogatott új szövetségi kapitányát.

Zeljko Babic 2015 tavaszán vette át a horvát csapat irányítását, tavaly szeptemberben lemondott, a szövetség vezetői elfogadták a döntését, de egy hónappal később ismét felkérték a posztra, mivel nem találták meg az utódját.

A 44 éves edző a tavalyi Európa-bajnokságon a harmadik, a Rio de Janeiró-i olimpián pedig az ötödik helyen végzett a válogatottal. A vasárnap véget ért franciaországi világbajnokságon negyedikek lettek a horvátok, miután a norvégok elleni elődöntőt és a szlovénokkal szembeni bronzmérkőzést is nyerő helyzetből veszítették el.

 

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)