Jump to content

Férfi kézi BL: legyőzte a Veszprém a Flensburgot

2015. 09. 26. 21:33

Szenzációs hangulatú mérkőzésen az MVM Veszprém 28-24-re legyőzte a német Flensburg együttesét, és ezzel megszerezte első győzelmét a Bajnokok Ligája A csoportjában. Ilic 9 góllal segítette a magyar bajnokot, de Palmarsson, Nilsson, Nagy László, és Zeitz is fontos pillanatokban talált be, míg a kapuban az első félidőben Mikler, a másodikban pedig Alilovic mutatott be nagy bravúrokat.

A kezdő sípszót követően pedig percekig skandálták Ortega nevét, mialatt kifeszítették a „Köszönjük Ortega mester” drapériát. Gyors gólváltásokkal kezdődött a mérkőzés: míg a tempókézilabdát játszó vendégcsapat gyorsan fejezte be a támadásait, addig a támadásait lassabban szövő magyar bajnok megfontoltabban támadott (7. perc: 4:5). Ezt követően megérkezett a mérkőzésbe Mikler is, a hazai támadások továbbra is pontosak voltak – Palmarsson igen aktív volt, de Ilic és Nagy sem maradt el tőle -, így egy 4-0-s rohammal zárult szakasz végén 10-6-nál időt kért a vendégek mestere, Ljubomir Vranjes, aki Andersson helyére a fiatal Möllert küldte a kapuba. Ez meg is hozta a várt változást, egy gólra olvadt a hazai előny, azonban nem sokáig: a frissen beállt Lékai továbblendítette a Veszprémet, amely 5 perccel a félidő előtt 14-9-re vezetett. Mahé vezetésével azonban 5-1-re megnyerte az utolsó szakaszt a vendégcsapat, így 15-14-el fordultak a csapatok.

A második félidőt nagy elánnal kezdte a Veszprém: a Terzic-Nagy-Schuch belső védőhármas nagyon jól zárt, azonban a hullámhegyet hullámvölgy követte támadásban, így 2-3 gólos távolságon belül tudott maradni a Flensburg. Mikler a második félidőben keveset találkozott a labdával, így 19-17-nél Alilovic érkezett a kapuba. A félidő közepén kézsérülés miatt kivált Nagy László, a 48. percre pedig egy gólra zárkózott az észak-német csapat (22-21), ezzel párhuzamosan pedig az orosz bírók tevékenységének színvonala sem verdeste az egeket. Ekkor lépett elő Alilovic, aki előbb Eggert hetesét, majd átlövések sorát védte, miközben Ilic, Nilsson, Zeitz és Ugalde is betalált, így 3 perccel a vége előtt eldőlt a mérkőzés, Glandorf utolsó percben szerzett gólja már csak szépségtapasz volt (28-24).

Igazi csapatként játszva győzelemmel kezdte az Ortega-korszak utáni első mérkőzését a Veszprém, amely jövő szombaton Zágrábban játszik este 8 órától.

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/hungaryultras.hu/gettyimages.com)