Jump to content

Bréking! Távozik az MVM Veszprém vezetőedzője

2015. 09. 21. 11:41

A telesport.hu az MVM Veszprém hivatalos weboldalára hivatkozva hozta le a hírt, miszerint Carlos Ortega, a klub sikeredzője távozik a csapat éléről. Állítólag a szakember menesztésének a hátterében a tréner és egy játékos megromlott viszonya állhat. A bakonyi klub irányítását átmenetileg az eddigi másodedző, Javier Sabaté veszi át.

Az ügy mindenképpen meglepő, hiszen a spanyo tréner és a veszprémi együttes sikert sikerre halmozott az utóbbi időben, elég ha csak a bajnoki címeket, a Seha-ligában aratott győzelmeket és a BL-döntőt említjük.

Ortega a Veszprémben töltött három szezonja során a klub történetétnek egyik legsikeresebb edzője lett. Mindegyik kiírásban magyar bajnokságot és kupát, valamint kétszer szuperkupát nyert együttesével. A Veszprémnek tavaly először sikerült bejutnia a BL-ben a kölni Final Fourba, ahol negyedikként zárt, idén pedig egészen a döntőig menetelt. A SEHA Ligát az előző szezonban megnyerte a Veszprém.

A csapat a mostani idény elején a dohai klub-világbajnokságon a második helyen végzett, a BL-t pedig a lengyel Wisla Plock otthonában döntetlennel kezdte szombaton.

Ortega helyett a hírek szerint egyelőre segítője, Javier Sabaté veszi át az irányítást, aki a német Flensburg-Handewitt elleni, szombati hazai BL-meccsen debütál.

Sajtóértesülések szerint Ortega vasárnap közölte a játékosokkal és a vezetőkkel, hogy távozni szeretne. A Nemzeti Sport információi szerint a tréner fáradtnak érezte magát, és a következő hetekben, hónapokban szeretné kipihenni magát Spanyolországban. Ugyanakkor az NS állításával ellentétes hírek is érkeztek a szakember távozását illetőleg, a telesport.hu például úgy tudja, hogy Ortega viszonya megromlott egy meg nem nevezett játékosával és a klub vezetősége a vitás kérdésben a játékosnak adott igazat.

(Forrás:sportrajongo.hu;telesport.hu/Fotó:kezilabda-live.com)