Jump to content

Férfi kézi BL: a Szeged is elkezdi

2015. 09. 20. 13:50

Vasárnap 16.30-kor a VELUX EHF Bajnokok Ligája első fordulójában a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a lengyel bajnok KS Vive Tauron Kielce ellen kezdi meg idei szereplését.

Máris meglepetésekkel kez-dődött az idei férfi kézilabda Bajnokok Ligája-szezon. Szerdán a MOL-Pick Szegeddel egy csoportban (B) szereplő svéd Kristianstad 33–26-ra legyőzte a dán Koldingot, majd csütörtök este az A csoportban a horvát Zagreb nagyon simán, 29–22-re nyert a német sztárcsapat, a Kiel ellen.

A szegedi együttesnek kőkemény csatával indul a BL-idény, hiszen a 12-szeres lengyel bajnok, kétszeres BL-bronzérmes KS Vive Tauron Kielce lesz az ellenfele, amely holland tulajdonosának köszönhetően nem szenved hiányt anyagiakban, és nemzetközileg is jegyzett játékosok alkotják a keretét: Szmal kapus, vagy éppen a nehéztüzér Bielecki, vagy a világ egyik legjobb beállósának tartott spanyol Aguinagalde, a két villámgyors horvát szélső, Strlek és Cupic, a remekül irányító szlovén Zormant nem kell bemutatni a sportág szerelmeseinek, és az edzőt, Talant Dujshebajevet sem, aki másodállásban a magyar szövetségi kapitány.

A két csapat eddig négyszer találkozott egymással, és az utóbbi három meccsen a lengyelek nyertek, a Szeged a BL-premieren diadalmaskodott csak ellenük. A Juan Carlos Pastor vezette magyar csapatnál Roberto Parrondo kivételével mindenki hadra fogható, így a két nyári szerzemény, a brazil Thiagus Petrus és a szerb Marko Csuruvija is debütálhat Szeged mezben a BL-ben.

A találkozó a Sport2 közvetíti élőben 16 óra 30 perctől.

(Forrás: sportrajongo.hu/delmagyar.hu; fotó: sportrajongo.hu/telesport.hu/kezilabdalive.hu)