Jump to content

Super Globe: hosszabbításban bukta el a döntőt a Veszprém

2015. 09. 10. 21:10

Elbukta a Dohában rendezett Super Globe döntőjét az MVM Veszprém csapata, miután hosszabbítás után 28-27-re kikapott a Füchse Berlin csapatától. A magyar bajnok rengeteg hibával és hullámzóan játszott, támadásban pedig a végére elfogyott a kreativitás a játékából. Nagy riadalomra nincs ok, azonban bőven van még javítanivaló a jövő héten kezdődő Bajnokok Ligájáig.

Álmosan kezdte a mérkőzést a Veszprém: a Füchse 3-1-re vezetett az 5. percben. Ilic vezetésével hamar utolérte ellenfelét a magyar bajnok, azonban folyamatos jó játékra képtelenek voltak Iváncsikék: 2-3 perces jó szakaszokat 2-3 perces rövidzárlatok követtek mind védekezésben, mind támadásban. Hiába védett jól Mikler, sokszor került kiszolgáltatott helyzetbe, a másik oldalon pedig a cseh válogatott kapusa, Stochl fogott ki ihletett napot: ziccerek és átlövések sorát védte, így a félidőben két góllal vezettek a németek.

A második félidőre szigorított a védekezésén a Veszprém, a jól védő Mikler helyére egy, az első félidőben kivédett hetest követően a kapuban "ragadó" Alilovic felvette a versenyt a Berlin kapusával, mégsem változott igazán a játék képe, nagy hullámvasúton ült mindkét csapat, hol az egyikük, hol a másikuk vezetett. 5 perccel a rendes játékidő vége előtt eldönthette volna a döntőt a Veszprém, azonban előbb Schuch, majd Sulic, végül Nagy László is óriási ziccerben hibázott, így a végén a szerencsére is szükség volt a hosszabbításhoz - a németek utolsó lövése a kapufán csattant.

A hosszabbítás első félidejét a Veszprém kezdte jobban, és két góllal elhúzott. A hullámvasút azonban folytatódott: a berliniek rendkívül szívósan, összeszedetten játszottak, a kapuban Stochl továbbra is bravúrok sorozatát mutatta be, így az első hosszabbítás végére egyenlítettek. Ezután a Veszprém már nem tudott megújulni, a védekezés hiányosságait Alilovic már nem tudta ellensúlyozni, támadásban pedig - teljesen váratlanul - ötlettelenné vált a bakonyiak játéka, így egy perccel a vége előtt 2 gólos német előnynél eldőlni játszott a mérkőzés. Ugalde még kozmetikázott, de a fennmaradó 30 másodpercet kihúzta a Füchse, és megnyerte a Super Globe-ot 28-27-re.

Nagyon nagy kár ezért a mérkőzésért, főként azért, mert a Veszprém - főleg támadásban - tudásának nagyjából a felét mutatta meg. Ugyanakkor - hogy minden rosszban legyen valami jó - a döntő megmutatta a csapat azon gyengeségeit, amiket mindenféleképpen ki kell javítani, ha Miklerék újfent el szeretnének jutni jövő májusban Kölnbe. Márpedig kimondva kimondatlanul idén nem csak a Final Fourba jutás, hanem annak megnyerése a cél, így a jövő szombaton rajtoló BL rajtig még sok tennivaló lesz.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/boon.hu/vehirsport.hu)