Jump to content

Női kézilabda: A nyolc közé jutás a Békéscsaba célja

2015. 07. 21. 16:16

Az első nyolc között szeretne végezni a női kézilabda NB I következő szezonjában az EUbility Group-Békéscsaba együttese, amely három játékossal bővítette keretét.

Szabó Károly, a klub elnöke a keddi sajtótájékoztatón azt mondta: a három igazolásból kettő régi-új csapattagnak számít, a kapus Futaki Hajnalka siófoki és szegedi "kitérő" után tér vissza Békéscsabára, a korábbi válogatott beálló Zöldi-Tóth Katalin pedig szülési szabadsága és két év kihagyás után lép majd ismét pályára.

"Az irányító Dajka Bettinát kölcsönbe vettük a Ferencvárostól, s azt reméljük, hogy az ő játékstílusával bővíteni tudjuk a taktikai repertoárunkat" - mondta Szabó Károly, hozzátéve: bíznak abban, hogy a fiatal játékosok az elmúlt idényben elegendő rutinra és tapasztalatra tettek szert ahhoz, hogy a csapat a következő szezonban eredményesen szerepeljen.

Az elnök kitért arra: az előző idényben a középmezőnyben sikerült végezniük annak ellenére, hogy a sportsajtó és a szakértők előzetesen az alsóházba várták az együttest.

"Az elsődleges elvárás ismét a középmezőnybe kerülés, de a bajnokság lebonyolítása változik, a rájátszásban az 1-8. és a 9-12. helyekért folytatódik majd a küzdelem, s bár várhatóan nagy lesz a tülekedés a nyolcba kerülésért, mi részt akarunk venni ebben a harcban" - jelentette ki Szabó Károly.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Békéscsaba szponzori szerződést hosszabbított a Budapest Bankkal, amellyel immár 10 éve szoros együttműködést folytat. A jubileum tiszteletére a következő szezonban a klub egyedi címert használ majd, amelyen az együttes szimbólumai mellett a tizes szám és a pénzintézet logója is megjelenik.

(Forrás: Sportrajongó és MTI | Fotó: Hír6)