Jump to content

Davis Kupa - egy fokkal egyszerűbb lesz Fucsovicsék dolga

2015. 07. 08. 11:10

Két éljátékosa nélkül jön a bosnyák teniszválogatott Siófokra, a Davis Kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjában a jövő hétvégén sorra kerülő párharcra.

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint Amer Delic kapitány csapatában sem a világranglistán 88. Damir Dzumhur, sem a 219. helyen álló Aldin Setkic nem lép pályára. Így is lesz azonban két top 300-as játékosuk Mirza Basic (214.) és Tomislav Brkic (224.) személyében. Rajtuk kívül Nerman Fatic (746.) és a ranglistával nem rendelkező kapitány kapott helyet a keretben.

A magyar együttest Fucsovics Márton (165.), Nagy Péter (778.), Borsos Gábor (865.) és a 16 éves - Nagyhoz hasonlóan újonc - Valkusz Máté (-) alkotja. Kuhárszky Zoltán kapitány csapata az első fordulóban 4-1-re nyert márciusban Moldova ellen Győrben. Ha a bosnyákokat is sikerül megverni, akkor a magyarok szeptemberben már a zóna I-es csoportjába való feljutásért küzdhetnek Luxemburg vagy Bulgária ellen.

A két válogatottat mintegy ezer fő befogadására alkalmas stadion várja Siófokon. A napi belépők 1500 forintba kerülnek, a háromnapos bérlet ára 3000 forint. A salakpályán sorra kerülő párharc sorsolására egy hét múlva 11 órakor kerül sor a helyszínen.


(Forrás:sportrajongo.hu,mti/Fotó:tenisz.hu)