Jump to content

Jégkorong: 19. a magyar válogatott a világranglistán

2015. 05. 18. 09:41

A magyar jégkorong-válogatott - tartva korábbi pozícióját - a 19. helyen áll a legfrissebb világranglistán, amelynek élére visszakerült a friss világbajnok kanadai csapat, amely három helyet ugrott előre. A legnagyobbat a svédek és a finnek "bukták", előbbi az elsőről a harmadikra, utóbbi a másodikról a negyedik helyre esett vissza.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a kanadaiak - akik tavaly olimpiát nyertek, és jövőre a magyarokkal szerepelnek azonos csoportban Szentpéterváron - három helyet javítottak. A vb-döntőben alulmaradt oroszok feljöttek a második helyre, a svédek pedig az elsőről lecsúsztak a harmadikra.

A magyarok többi jövő évi vb-ellenfele közül a finnek a negyedikek, az amerikaiak az ötödikek, szlovákok a nyolcadikok, a fehéroroszok a kilencedikek, a franciák a 12-edikek, míg a németek a 13-adikok.

A világranglista-helyezések alapján nemcsak a jövő évi vb-csoportok, hanem a 2018-as pjongcsangi olimpia csoportjai is kialakultak.

A vb végeredménye: 1. Kanada, 2. Oroszország, 3. Egyesült Államok, 4. Csehország, 5. Svédország, 6. Finnország, 7. Fehéroroszország, 8. Svájc, 9. Szlovákia, 10. Németország, 11. Norvégia, 12. Franciaország, 13. Lettország, 14. Dánia, 15. Ausztria, 16. Szlovénia Az osztrák és a szlovén csapat kiesett, a krakkói divízió I/A-vb-ről pedig a kazah és a magyar válogatott jutott fel.

A 2018-as pjongcsangi olimpia csoportbeosztása:
A csoport: Kanada, Csehország, Svájc, Koreai Köztársaság
B csoport: Oroszország, Egyesült Államok, Szlovákia, selejtezős csapat
C csoport: Svédország, Finnország, két selejtezős csapat

A magyarok a selejtezőben érdekeltek, és akkor jutnak ki az olimpiára, ha két selejtezős tornát megnyernek.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)