Jump to content

Jégkorong: Jágr nem lesz válogatott többé

2015. 05. 17. 23:17

Nem játszik többet a cseh válogatottban minden idők egyik legjobb jégkorongozója, Jaromír Jágr. A 43 éves csatár az amerikaiakkal szemben elveszített világbajnoki bronzcsata után úgy nyilatkozott, hogy a jövő évi, oroszországi vb-n már nem kíván pályára lépni.

A csehek az általuk rendezett világbajnokság bronzmérkőzésén 3-0-ra kikaptak az Egyesült Államok együttesétől, a gólokat Bonino, Lewis és Coyle szerezték. Jagr a mérkőzés végén elmondta, hogy nagyon sajnálja, hogy most, hazai jégen nem sikerült felállniuk a dobogóra.

Jágr a következő idényre már aláírt az NHL-es Florida Panthershez, így tovább folytathatja párját ritkító pályafutását. A csehek klasszisa karrierje során nyert már olimpiát (1998), vb-t (2005, 2010) és Stanley-kupát (1991, 1992) is.

Ami a világbajnokság döntőjét illeti, ott a két nagyhatalom, Kanada és Oroszország találkozott, a mérkőzés azonban nagyon egyoldalúra sikeredett, Kanada jégbe döngölte az oroszokat, a végeredmény 6-1 lett. Kanada történetének 25. vb-címét szerezte meg, 2007 óta az elsőt, míg Oroszország 11. vb-ezüstjével gazdagodott.

(Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:Twitter)