Jump to content

Jégkorong: Három meccs vár a héten a Chernomaz-legénységre

2015. 04. 07. 15:00

Az április 19. és 25. között Krakkóban sorra kerülő divzió I/A-csoportos világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott szerdán Bécsben az osztrákokkal találkozik, majd a hétvégén a Hoki Gála keretében pénteken újra az osztrákok, vasárnap pedig a szlovénok ellen lép jégre. Az eheti felkészülési mérkőzéseken is nyerni szeretne, ugyanakkor még kísérletezni fog - mondta el Rich Chernomaz, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember keddi sajtótájékoztatóján kiemelte, elsősorban csapatként kell majd jól teljesítenie az együttesnek. Hozzátette, a csatársorban nagy a merítési lehetősége a szakmai stábnak, ugyanakkor a védők és kapusok között még nem tökéletes az összhang, ám véleménye szerint ez is rendben lesz majd. A várható stratégiával kapcsolatban a tréner hangsúlyozta, a legfontosabb dolog a biztos védekezés lesz.
Kovács Csaba, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke úgy fogalmazott, a Tüskecsarnokban sorra kerülő két összecsapás - amelynek pénteki felvonására már minden jegy elkelt - remek lehetőség a szakmai stáb számára, ugyanis két komoly ellenféllel szemben kísérletezhet, "finomíthat" a lengyelországi világbajnokság előtt. Kiemelte, a magyar válogatott jelenleg 19. helyen áll a világranglistán, ez alapján a dobogón kellene végeznie a krakkói viadalon, amelyen ugyanakkor "bármi megtörténhet", persze a bennmaradás elvárás a gárdával szemben.
Tokaji Viktor csapatkapitány elmondta, az elmúlt évek egyik legnehezebb világbajnokságára készül:
"A feljutás mellett a kiesés ugyanúgy benne van a pakliban, ezért is nagyon fontos, hogy lépésről lépésre haladjunk előre." A felkészülési mérkőzésekkel kapcsolatban megjegyezte, ezeken az összecsapásokon lehet lemérni, hol tart az együttes és min kell javítania ahhoz, hogy Krakkóban százszázalékos teljesítményt nyújtson.
Krakkóba a tervek szerint április 17-én, pénteken utazik a küldöttség. Az április 19-től 26-ig tartó divízió I/A világbajnokságon sorrendben Japán, Kazahsztán, Olaszország, Ukrajna és a házigazda Lengyelország lesz az ellenfél.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:nso.hu)