Jump to content

NBA: Olaszországba igazolt a liga egykori botrányhőse

2015. 03. 24. 18:48

Az olasz bajnokság tizedik helyén álló Cantuban folytatja pályafutását Metta World Peace. A játékos, aki korábban Ron Artestként kezdte karrierjét és volt a liga egyik legnagyobb botrányhőse és nyert bajnokságot 2010-ben a Los Angeles Lakers tagjaként, az idény végéig írt alá.

„Biztos vagyok benne, hogy kiváló képességeivel segíteni fog nekünk a rájátszásba jutásban” – jelentette ki Anna Cremascoli klubelnök Metta World Peace bemutatása miatt rendezett sajtótájékoztatón. A 35 éves játékos bizonyára segítségére lesz majd az olasz klubnak, hiszen 15 szezont húzott le az NBA-ben, ahol 2004-ben az év védőjátékosának is megválasztották. A tavaly még a kínai bajnokságban pattogtató - ez utóbbiban amúgy egy korábbi NBA-sztár, Stephon Marbury ünnepelhetett az idény végén bajnoki címet - játékos a szezon végéig írt alá. Érdekesség, hogy a Cantu május 3-án fogadja a Lóránt Péterrel felálló Pesarót az olasz bajnokságban.
Metta World Peace nevéhez fűződik amúgy az NBA történetének egyik legnagyobb balhéja, amely az Indiana Pacers és a Detroit Pistons játékosai között robbant ki és amelyben vezéregyéniségként tevékenykedett az akkor még Ron Artest névre hallgató kosaras. Mindkét gárda tele volt tűzdelve ügyeletes rossz fiúkkal, a balhé szinte kódolva volt. A történet ott kezdődött, hogy a detroiti Ben Wallace sérelmezett egy faultot és nekiment az őt őrző védőnek. A kakaskodásból aztán másodpercek alatt óriási tömegverekedés alakult ki, amely kiterjedt a lelátóra is. Artest például egy dühös Pistons-drukkerrel verekedett össze, de akkori csapattársa, Stephen Jackson is egy szurkolót talált meg. A két csapatból végül kilencen kaptak igen súlyos eltiltást, de a szurkolók is megkapták a maguk büntetését, ötöt például örökre kitiltottak a Pistons meccseiről.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:blacksportsonline.com)