Jump to content

Férfi kézi BL - A Veszprémnek könnyebb, a Szegednek nehezebb ellenfél jutott

2015. 03. 24. 13:02

Az MKB-MVM Veszprém a francia PSG Handballal, a MOL-Pick Szeged pedig a tavaly döntős német THW Kiel együttesével találkozik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Nagy Lászlóék számára nem ismeretlen az ellenfél, hiszen a legutóbbi idényben is a francia sztárcsapattal került össze a nyolc között. Ami a szegedieket illeti, Juan Carlos Pastor együttese a sorozat korábbi háromszoros bajnokával kell, hogy összemérje erejét, a továbbjutáshoz óriási bravúr kell.

A szegediek már a nyolcaddöntőben is hatalmas bravúrt hajtottak végre azzal, hogy kettős győzelemmel búcsúztatták a német bajnokság második helyén álló Rhein-Neckar Löwent. Juan Carlos Pastor együttesének ha lehet ezt fokozni, akkor most még nagyobb bravúrra lenne szüksége, ugyanis a Kiel személyében a Bundesligában jelenlegi éllovasát, háromszoros BL-győztest, az előző körben a címvédő Flensburgot búcsúztató klasszis csapatot tisztelhetünk. A Pick dolgát az sem könnyíti meg, hogy a Final Fournak Köln ad otthon, a Kiel pedig az utolsó még talpon maradt német együttes, a szervezők pedig vélhetően örömmel látnának hazai csapatot a négyes döntőben...

Ami a Veszprém csapatát illeti, Nagy Lászlóék egy éve is a párizsi csapattal kerültek össze a legjobb nyolc között, akkor az első mérkőzésen a francia fővárosban a kilencgólos Nagy vezérletével 28-26-ra, majd a visszavágón hazai környezetben 31-26-ra nyert a magyar bajnok.

A negyeddöntő másik két párharcában a horvát HC Zagreb a spanyol Barcelonával, míg a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Talant Dujshabaev által irányított lengyel Kielce a macedón Vardar Szkopjével csap össze.

A Veszprém idegenben, míg a Szeged hazai környezetben kezdi a párharcát. A negyeddöntő első összecsapásait április 8. és 12., visszavágóit pedig 15. és 19. között kell megrendezni. Az elődöntő sorsolása április 21-én lesz, a kölni Final Fourra május 30-án és 31-én kerül sor.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:sport365.hu)