Jump to content

Férfi kézi BL: a szegedi csoda második felvonására várva

2015. 03. 22. 09:49

Vasárnap délután 17 óra 15 perckor hazai pályán fogadja a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a német Rhein-Neckar Löwen csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján.

Hatalmas lehetőséget teremtett magának bő egy hete a Pick: a nyolcaddöntő első körének legnagyobb meglepetését okozva szenzációs játékkal 34-30-ra nyert a világsztárokkal teletűzdelt Löwen otthonában. A Szeged a játék minden elemében felülmúlta vendéglátóját, és teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Ahhoz azonban, hogy a csoda teljessé váljon, és az EHF-Kupa címvédője a BL legjobb 8 csapata közé jusson, minimum hasonló teljesítményre lesz szükség.

Bármennyire is játszott jól ugyanis a Szeged az első mérkőzésen, a Löwen közel sem hozott csúcsformát, de még csak közepeset sem: Landin kapus - a klasszikus mondást idézve - akkor találkozott a labdával, amikor kiszedte azt a hálóból, támadásban csak felvillanásai voltak a Du Rietz-Schmid-Petterson fémjelezte átlövősornak, Nikolaj Jakobsen edző pedig a mérkőzés nagy részében az 5+1-es védekezési formációt erőltette a Szeged közismerten "gyorslábú" irányítóival és átlövőivel szemben, tálcán kínálván nekik a betörési lehetőségeket.

Nagy valószínűséggel ezeket a hibákat nem fogják ismét elkövetni a németek, ebben az esetben pedig valóban minden erejére szüksége lesz a Szegednek a továbbjutáshoz. Ismét szükség lesz Sierra és Wyszomirski bravúrjaira, Parrondo értékesített heteseire, Robledo gólerős játékára, egy keményen záró falra, és a Pastor mester által oly sokszor emlegetett csapatjátékra.

Ha ez megvalósul, elérhető közelségbe kerülhet a továbbjutás, és hosszú idő után két magyar csapat is lehet a legjobb 8 között a férfi kézilabda BL-ben.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/origo.hu/telesport.hu)