Jump to content

Férfi kézi BL: 8 góllal győzött a Veszprém

2015. 03. 14. 17:46

Magabiztos, helyenként jó játékkal 31-23-ra nyert Logronóban a magyar bajnok MKB-MVM Veszprém csapata a La Rioja ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így nyugodtan várhatja a jövő szombati veszprémi visszavágót. A mérkőzés legeredményesebb veszprémi játékosai az egyaránt 9 gólos Renato Sulic és Momir Ilic voltak.

Repülőrajtot vett a magyar bajnok, és a 7. percben 4-0-ra, majd pár perccel később 6-2-re vezetett. Az átlövők ellen kilépő spanyol védőfal mögött Sulic nagyon élt, a horvát beálló a 15. percre már 7 gólnál járt. Feléledt azonban a házigazda, és egy gólra megközelítette a vendégcsapatot, Ortega mester folyamatos rotációját követően azonban ismét 4 góllal ellépett a Veszprém, elsősorban Lékai és Ilic gólerős játékának köszönhetően. A Veszprém védekezése nem mindig volt a megszokott keménységű, így az alacsony, gyorslábú spanyol játékosok néhányszor át tudták törni a védőfalat, azonban a Rocas által értékesített időntúli hetessel záruló 1. félidő végén megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre Miklerék (10-15).

Négy gyors spanyol góllal kezdődött a második félidő (14-15), mind védekezésben, mind támadásban belealudt a mérkőzésbe a Veszprém, így Ortegának 3 és fél perc után ki kellett kérnie az idejét. Ilic átlövésből, Nagy László emberhátrányban tolt egyet a bakonyi szekéren, Mikler védéssel jelentkezett, a hazai csapat edzőjének pedig időt kellett kérnie (15-19). Állandósult a 3-4 gólos vendégelőny, főleg Ilic góljainak köszönhetően. A közvetítés hiányosságainak köszönhetően a 45. percben kapcsolódhattunk vissza a mérkőzésbe, ekkor már 5 gólos volt a magyar előny (19-25). A Mikler helyére beállt Alilovic hetesvédéssel jelentkezett, a fiatal maggal bíró hazaiak pedig az utolsó 10 percre kezdtek elfáradni, a frissen beállt Ruesga lőtte a 30. veszprémi gólt (57. perc: 23-30). Alilovic újabb hetest védett, a vége pedig 8 gólos veszprémi győzelem, amely formalitássá tette a jövő szombati visszavágót.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/hetmeteres.com/sport365.hu)