Jump to content

Férfi kézilabda BL - Veszprémben örülhetnek, a Szeged belehúzott

2015. 02. 24. 13:35

Az MKB-MVM Veszprém a spanyol La Rioját, a MOL-Pick Szeged pedig a német Rhein-Neckar Löwen csapatát kapta ellenfélnek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi, bécsi sorsolásán. A veszprémiek örülhetnek, Szegeden viszont annyira nem nagy az öröm lévén Juan Carlos Pastor együttese az egyik legnehezebb ellenfelet kapta. Mindkét magyar csapat idegenben kezd, az első mérkőzéseket március 11. és 15. között rendezik, a visszavágókra március 18. és 22. között kerül sor.

A legutóbbi kiírásban egészen a négyes döntőig jutó, ezúttal csoportelső Veszprém egy másik csoportból érkező negyedikkel kerülhetett össze, így kaphatta volna akár a címvédő német Flensburg-Handewittet vagy a dán Aalborg együttesét is. Ennek tükrében és az előzetes veszprémi vélemények alapján a spanyol La Rioja kedvező ellenfélnek számít.
A tavaly EHF Kupa-győztes Szeged már nem lehet ennyire elégedett a sorsolással. Juan Carlos Pastor csoportmásodik együttese azzal a Rhein-Neckar Löwennel került össze, amely saját csoportjában a harmadik lett, nem mellesleg a Bundesligában jelenleg az előkelő második helyen áll. Persze Vadkeriték összekerülhettek volna akár a horvát RK Zagrebbel vagy a lengyel Wisla Plockkal is...
A sorsolás szeszélye folytán már a nyolcaddöntőben megismétlődik a tavalyi döntő, mivel a címvédő Flensburg - amely csak negyedik lett csoportjában - találkozik a THW Kiellel, vagyis a 2014-es Final Four résztvevői közül egy egészen biztosan hiányozni fog a végjátékból.
A tavaly harmadik Barcelona a szegedi csoportból érkező dán Aalborgot kapta, míg a mezőny egyetlen százszázalékos együttesére, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Talant Dujshebaev által irányított lengyel Kielcére a francia Montpellier vár.
A Nagy Kornéllal felálló Dunkerque francia házirangadót vív a PSG-vel - ahonnan Császár Gábor éppen a múlt héten távozott -, a komoly skalpokat (Barcelona, Flensburg) begyűjtő lengyel Wisla Plock a macedón Vardar Szkopjével, míg a Zagreb a dán Koldinggal mérkőzik.

Az első mérkőzéseket március 11-15., a visszavágókat március 18-22. között rendezik. A negyeddöntők sorsolása március 24-én lesz, itt az első felvonást április 8-12., a visszavágókat pedig április 15-19. között játsszák. Az elődöntő sorsolását április 21-én tartják. A négyes döntőnek május 30-án és 31-én Köln ad otthont.

(fg)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sport365.hu,boon.hu)