Jump to content

Biztosította csoportelsőségét a Veszprém

2015. 02. 16. 08:08

Az MKB-MVM Veszprém csapata 29-26-os győzelmet aratott hazai pályán a Celje ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában. A bakonyiak így már biztos, hogy elsőként jutnak tovább.

A Celje számára a mérkőzés tét nélküli volt, hiszen a szlovén gárda az utolsó két forduló eredményeitől függetlenül már biztos volt, hogy az ötödik helyen végez a csoportban, így búcsúzik a sorozattól. Ezzel szemben a Veszprém egy esetleges győzelemmel megszerezhette a csoportelsőséget.

Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés és Sulics két gyorsindulásból szerzett góljával 3-0-ra rögtön el is húzott a bakonyi együttes az 5000 hazai szurkoló nagy örömére. A szlovén gárda viszont gyorsan fel is ébredt és Miklavcics és Razgor remek találatainak köszönhetően pár percen belül visszajött a meccsbe és 1-2 gólon belül tartotta az esélyesebb veszprémieket. Sőt, a csereként beállt Zuran találatával 9-9-nél egyenlítettek is. A félidő hajrája viszont a Veszprémnek sikerült jobban és egy 6-1-es rohanást követően 15-10-el fordulhattak a felek.

A második játékrészt Ruesga gólja nyitotta, de ezután kicsit leült a Veszprém játéka, olyannyira, hogy a 44. percben ismét egyenlíteni tudott a Celje: ekkor 19-19 állt az eredményjelzőn. Ezután Lékai talált be kétszer is gyorsegymásutánban a vendégek kapujába, többek között ennek köszönhetően 23-19-re húztak el a hazaiak. A meccs hajrájában hiába küzdött becsülettel a szlovén gárda, két gólon belülre már nem tudtak kerülni, így végül 29-26-ra győzött a Veszprém, ezzel megszerezve a csoportelsőséget.

Carlos Ortega együttese egy hét múlva a Montpellier csapatához látogat, így viszont annak a meccsnek már nem lesz tétje, a bakonyiak már biztos, hogy a nyolcaddöntőben valamelyik csoport negyedik helyezettjével meccselhetnek majd.

MKB-MVM VESZPRÉM–CELJE PL 29–26 (15–10)

(st)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:hajraveszprem.hu)