Jump to content

Férfi kézi BL: a Löwen még mindig versenyben a második helyért

2015. 02. 15. 14:52

Továbbra is versenyben van az MKB-MVM Veszprém csoportjában a második helyért a német Rhein-Neckar Löwen férfi kézilabdacsapata, miután 32-26-ra nyerni tudott a Csehovszki Medvedi otthonában.

Az idei BL halálcsoportját vezető - és ma este 19 órakor a Celjét fogadó - magyar bajnok mögött óriási verseny folyik a második hely megszerzéséért a nyáron igencsak megerősödött Vardar Szkopje és a Löwen között. A macedónok nyerni tudtak szombaton a Montpellier vendégeként, így a németeknek is tartaniuk kellett a lépést.

Azelső 20 perc után úgy tűnt, hogy a Löwennek ujjgyakorlat lesz a mérkőzés: a 3-2-1-es védekezést alkalmazó hazaiak megpróbálták elbizonytalanítani a vendégeket, azonban a 23. percre már 7 góllal vezetett a Löwen (10:17).

A következő 20 percre azonban a németek támadópotenciálja jelentősen elhalványult: az általuk diktált gyilkos tempó megbosszulta magát, a fiatal maggal bíró oroszok pedig 3 gólra visszazárkóztak a 40. percre (20:23). Ahogy azonban a vendégek védekezése "felkeményedett", és eldöntötte a mérkőzést: a Csehovszki 11 percen keresztül nem lőtt gólt, mialatt a Löwen 5-öt is, így 32-26-ra végül a vendégek nyerték meg az összecsapást.

A Csehovszki továbbra is a sorozat egyetlen nyeretlen csapata, a Löwen pedig jövő szombaton hazai pályán fogadja majd a Vardart, a csoport második helyéről döntő mérkőzésen.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/ehcl.com; fotó: sportrajongo.hu/handball.de/sportal.de)