Jump to content

Kézilabda - hétvégén nagyüzem vár a magyar kupacsapatokra

2015. 02. 06. 10:12

A címvédő Győr Nagybányán tehet komoly lépést a negyeddöntőbe jutás felé a női kézilabda Bajnokok Ligájában, de a hétvégén komoly erőpróba vár az FTC-re, a Siófokra és a Dunaújvárosra is, míg az MKB-MVM Veszprém a SEHA Ligában horvát ellenfelével méri össze erejét.  komoly erőpróba vár.

A győriek múlt vasárnap hazai környezetben kaptak ki a norvég Larviktól, mivel egyrészt az Audi ETO KC-nak a sok hiányzó miatt átalakított csapata még nem állt össze teljesen, másrészt a skandináv együttes is nagyon erős, és a mezőnyben immár egyedüliként pontveszteség nélküli.
A Szűcs Gabriellával felálló Baia Mare a múlt héten a svéd Sävehof otthonában győzött, így életben tartotta továbbjutási esélyeit. Ezzel együtt csak a hazai pálya szól a nagybányaiak mellett, mert a Győr így is esélyesebb. Ha sikerül begyűjteni a két pontot a magyar-román határtól 80 kilométerre fekvő városban, akkor - tekintve, hogy a Larvik várhatóan legyőzi a vendég Viborgot szombaton - a Győr és a Larvik meglép a többiektől, s kényelmes helyzetből várhatja a folytatást.
A női KEK nyolcaddöntőjében az FTC-Rail Cargo Hungaria ugyan szombaton és vasárnap is hazai környezetben fogadja a pályaválasztói jogáról lemondó Bergent, de a norvég csapatot nem szabad lebecsülnie. A Siófok-Galérius Fürdő a korábban szebb napokat látott Hypo NÖ-vel találkozik, míg az EHF Kupa nyolcaddöntőjében a Dunaújvárosi Kohászra nemcsak az erős Rosztov Don, hanem a többezer kilométeres út is vár. Ebben a sorozatban az Érd is érdekelt még, ám csak a jövő héten játssza le mindkét összecsapását a spanyol Gran Canariával hazai pályán.
A SEHA Ligában menetelő, 13-ból 13 mérkőzést megnyerő MKB-MVM Veszprém a hetedik helyen álló RK Nexéhez látogat. A horvát csapat jövő pénteken a Balatonfüred vendége lesz a Veszprém Arénában, de már az EHF Kupa csoportkörében.
A magyar csapatok hétvégi programja:
szombat:
női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Tertnes Bergen (norvég) 18.00
Siófok-Galérius Fürdő - Hypo NÖ (osztrák) 18.00
SEHA Liga:
RK Nexe (horvát) - MKB-MVM Veszprém 18.00, Nekcse (Nasice)
vasárnap:
női BL, középdöntő, 2. csoport, 2. forduló:
Baia Mare (román)-Győri Audi ETO KC, Nagybánya 17.30
Az állás: 1. Larvik (norvég) 10 pont, 2. Győr 8, 3. Viborg (dán) 5, 4. Metz (francia) 4, 5. Baia Mare 2, 6. Sävehof (svéd) 1
A két csoportból az első négy jut a negyeddöntőbe.
női EHF Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Rosztov Don (orosz) - Dunaújvárosi Kohász KA 15.00
női KEK, nyolcaddöntő, visszavágó:
Tertnes Bergen (norvég) - FTC-Rail Cargo Hungaria, Elek Gyula Aréna, 19.15

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:fradimop.hu)