Jump to content

Jégkorong: egy hét és rajtol a MOL Liga és az EBEL rájátszása

2015. 02. 02. 11:16

A mostani válogatott hét után jövő kedden rajtol a jégkorong MOL Liga rájátszása, valamint a Fehérvárt is felvonultató osztrák liga (EBEL) középszakasza. A MOL Ligában az alapszakasz-győztes Miskolci Jegesmedvék és a második helyen záró Dab.Docler egyből elődöntőbe jutott, míg az EBEL-ben a Volán már biztos negyeddöntős.

A legjobb négy közé jutásért az UTE a címvédő Nové Zámkyval (Érsekújvár), az újonc Debrecen pedig a Corona Brasovval találkozik. A párharcok két győzelemig tartanak, és először az alapszakaszban kevesebb pontot szerzett gárda, azaz az Újpest és a Debrecen lesz otthon február 10-én, kedden, majd következik egy vagy két találkozó (február 13-án/14-én) Érsekújváron, illetve Brassóban.

Az EBEL alapszakaszában a Fehérvár AV19 a hatodik lett, így a középszakasz után is biztos negyeddöntős. A középszakaszt a Red Bull Salzburg 4, a Linz 3, a Villach 2, a Vienna Capitals pedig 1 bónuszponttal kezdi, a cseh Znojmo és a Fehérvár nem visz magával pontot. A magyar csapat február 10-én Salzburgban kezd, és játszik majd mindenkivel oda-visszavágót.

A középszakasz után a legjobb játszik majd az alsóház második helyezettjével, a középszakasz másodikja az alsóház elsőjével, a középszakasz harmadikja a középszakasz hatodikjával, a középszakasz negyedikje pedig az ötödikkel a negyeddöntőben.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:jegkorongblog.hu)