Jump to content

Győri ETO: Kétszeres olimpiai bajnok érkezik a kapuba

2015. 01. 26. 21:45

A Győri Audi ETO KC kézilabda csapatának vezetősége a BL-nevezési határidő előtt egy nappal bejelentette, hogy megtalálta a megoldást a legutóbbi, kapusposzton történt sérülés pótlására. Herr Orsolya mellé a klub a kétszeres olimpiai bajnok norvég Kari Aalvik Grimsbőt szerződtette.

A Győri kézicsapatnak azért kellett sürgősen új, bevethető kapust találnia, mert a gyermeket váró Katrine Lunde helyére nyáron szerződtetett Jelena Grubisic a múlt héten térdszalagszakadást szenvedett.

így az egyébként remekül védő Herr Orsolya maradt az egyetlen bevethető felnőtt játékos, a klub viszont nem szerette volna vállalni a kockázatot, hogy csupán egy kapussal vágjon neki a BL-szezon hajrájának.

Kari Aalvik Grimsbö a decemberi Európa-bajnokságon porcsérülést szenvedett a jobb térdében, már az első, Románia elleni mérkőzésen. Műtét, majd két hónapos rehabilitáció várt rá, amely most ér véget.
A Győr megkeresésére szinte azonnal igent mondott, és hétvégén családjával már érkezik is Győrbe.

„Nagyon meglepődtem, egyben nagyon boldoggá is tett a megkeresés. Sokat jelent nekem, hiszen Győr egy régi tradíciókkal bíró klub, innen megkeresést kapni, ide tartozni nagy megtiszteltetés. Jelenlegi dán klubomat, a barátokat, társaimat ilyen hirtelen itthagyni nehéz, de ez egy olyan lehetőség számomra, amire nem tudok nemet mondani. Alig várom már, hogy Győrbe érkezzek, és megismerhessem a klubot, az embereket, a várost!" – fogalmazta meg az ETO új norvég kapusa.

Grimsbö a jövő héten áll edzésbe a Győrnél és a klub reményei szerint a következő BL-mérkőzésen már pályára tud lépni.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:quazoo.com)