Jump to content

Vívó ob - Szilágyi Áronék címet védtek

2014. 12. 22. 08:03

Az Építők, a BHSE és a Vasas csapat nyert a vívó országos bajnokság zárónapján. Előbbi férfi tőrben, a Honvéd csapata női párbajtőrben, míg férfi kardban a címvédő Vasas győzedelmeskedett.

Férfi kardban Vasas-fölény és címvédés volt: a döntőben az olimpiai bajnok Szilágyi Áron vezette első csapat nyert a második számú együttes ellen. Szilágyi így duplázott hiszen egyéniben is országos bajnok let. A férfi tőrözőknél megismétlődött a tavalyi döntő párosítása. Az elején fordulatosan alakult a küzdelem, aztán az egyéni bajnok Szabados Gábor, valamint bronzérmes öccse, Kristóf vezérletével simán nyert az Építők a Törekvés ellen, ezzel megvédte címét.
Női párbajtőrben már a finálé előtt biztos volt, hogy új bajnokot avatnak, mert a verseny meglepetéscsapata, a vb-ezüstérmes öttusázó Kovács Sarolta vezette OMS-Tata, a tavalyi ezüstérmes BVSC, majd a címvédő - az ezúttal legjobbja, Szász Emese nélkül felálló - Vasas legyőzésével bejutott a döntőbe, ahol a BHSE-vel csatázott. A fiatal tataiak lendülete az aranyéremhez már kevés volt, a végén megközelítették ugyan esélyesebb ellenfelüket, ám győzni nem tudtak.
Az ob-t a BHSE és a BVSC három-három, a Vasas és az Építők két-két, az UTE és a Balaton VK pedig egy-egy aranyéremmel zárta. Duplázni tudott - azaz egyéniben és csapatban is győzött - a kardozó Szilágyi Áron mellett Várhelyi Anna, valamint a tőröző Szabados Gábor.

Ob, csapateredmények:
férfi tőr:
A végeredmény: 1. Építők (Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Széki Bence, Zalaba Péter), 2. Törekvés (Bényei Erik, Dósa Dániel, Mátyás Bálint, Nagy Balázs), 3. BHSE I. (Liszkai Tamás, Németh András, Németh Gábor, Steiner Dániel)
női párbajtőr:
A végeredmény: 1. BHSE (Bossányi-Jung Alexandra, Brestyánszki Flóra, Budai Dorina, Várnai Vivien), 2. OMS-Tata (Gnám Tamara, Kovács Sarolta, Kun Anna, Molnár Petra), 3. Vasas I. (Antal Edina, Csomós Flóra, Mészáros Nóra, Posovszky Tímea)
férfi kard:
A végeredmény: 1. Vasas I. (Iliász Nikolász, Puy Sebestyén, Szatmári András, Szilágyi Áron), 2. Vasas II. (Csaba Márton Bence, Nagy Pál, Nagy Zsolt, Ravasz Etele), 3. GEAC I. (Bancsics Máté, Gáll Csaba, Gémesi Bence, Gémesi Csanád)

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:molcsapat.hu)