Jump to content

Botrány: tömegverekedés a női kosármeccsen - 23 eltiltott

2014. 12. 17. 14:53

A Kínai Kosárlabda-szövetség (CBA) eltiltással sújtott 23 női játékost, akik tömegverekedésbe keveredtek egy bajnoki mérkőzésen. Nem ez volt az első botrány mostanság, korábban eltiltottak egy csapatot, volt, hogy edzőt szankcionáltak durvaság miatt, de volt már precedens késelésre (!) is.

Az incidens vasárnap a Szecsuan Whales–Csöcsiang Bulls találkozón történt, amikor a vendégek egyik kosarasának durva szabálytalansága miatt a teljes hazai kispad berohant a pályára, majd az elfajuló csetepaté láttán a bíró lefújta a meccset.

A rendbontók közül nyolcan öt mérkőzésre szóló eltiltást kaptak, a többiek egy-két találkozón nem léphetnek pályára. A CBA összesen 51 ezer jüan (970 ezer forint) büntetést szabott ki a klubokra. Egyelőre kérdéses, hogy a két egyesület ki tud-e állítani elég játékost a következő fordulóban.

A kínai női bajnokságban újabban egymást érik a botrányok: szombaton a CBA kizárta a ligából a Heilongjiang Shendát, mert a csapat a bírók ténykedést kifogásolva nem akart kiállni egy meccs hosszabbítására. Korábban a Zhejiang Bulls edzőjét tiltották el túl szigorú módszerei miatt, az amerikai Brittney Grinert pedig egy néző edzés után késsel megsebesítette.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)