Jump to content

Egy félidőt bírt a Metalurg a Veszprém ellen

2014. 12. 14. 23:20

A magyar bajnok továbbra is őrzi százszázalékos mutatóját a SEHA-Ligában, miután a Metalurg Szkopje otthonában ötgólos, 27-22-es győzelmet aratott a bajnokság 12. fordulójában.

Túlzás lenne azt állítani, hogy pokoli hangulatot varázsoltak volna a szurkolók a szkopjei arénában, hiszen rengeteg üres hely tátongott a találkozó előtt. Ennek megfelelően a csapatok is kicsit álmosan kezdtek, nem igazán tudott egyik gárda sem lendületes támadójátékot mutatni. Igaz, ehhez kellett a kapusok jó teljesítménye is. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a játékrész zömében a Veszprém vezetett 1-2 góllal, de a félidő hajrájában egy 3-0-ás rohamnak köszönhetően a macedónok vették át a vezetést 10-9-nél. Carlos Ortega mester gyorsan időt is kért, ezután a bakonyiak kicsit magukhoz tértek és a pihenőre 13-12-es vezetéssel vonulhattak.

A második félidőt ennek megfelelően folytatta a listavezető, és gyorsan el is húzott 16-12-re Marguc duplája után. Ezt a különbséget a meccs végéig tudta is tartani a Veszprém, köszönhetően Mikler Roland remeklésének, aki négy hetest is hárított az összecsapás folyamán. A veszprémiek legeredményesebbje ismét Momir Ilic volt nyolc góljával, a második félidőben pedig már pályára lépett a sokáig sérüléssel bajlódó Nagy László is, aki három góllal járult hozzá a sikerhez.

Győzelmének köszönhetően továbbra is magabiztosan vezeti a bajnokságot a Veszprém, amely legközelebb csütörtökön fogadja a Vojvodina csapatát az év utolsó meccsén.

SEHA-LIGA
ALAPSZAKASZ, 12. FORDULÓ
Metalurg Szkopje (macedón)–MKB-MVM Veszprém 22–27 (12–13)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sport.hir24.hu)