Jump to content

Férfi kézi BL: sima veszprémi vereség Mannheimben

2014. 12. 06. 22:58

Az MKB-MVM Veszprém gyenge játékkal 7 góllal, 32-25-re kikapott Mannheimben a Rhein-Neckar Löwentől. A hazai csapat a mérkőzés elejétől fogva irányította a játékot, a félidőben már 8 góllal vezetett. A második félidő közepén már 11 góllal is vezettek a németek, azonban a Veszprém a végére tudott kozmetikázni az eredményen, így elkerülte a kiütést. A Bajnokok Ligája februárban folytatódik, a Veszprémre idén még két SEHA Liga mérkőzés vár.

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést a csoport második helyére hajtó hazai csapat, a veszprémi játékosokon pedig nem lehetett látnia szokásos tüzet sem támadásban, sem védekezésben, így a 10. percben 7-3-as hazai vezetésnél időt kellett kérnie Ortega mesternek. A helyzet azonban Nagy László pályára lépésével sem változott semmit sem: rengeteg labdát adott el támadásban a Veszprém, a németek két villámgyors szélsője, Gensheimer és Groetzki pedig gyors indulásaik után nem hibázták el a ziccereket. A Löwen védekezése felkészületlenül érte a vendégeket, akik a támadásban elkövetett hibákkal hozták kiszolgáltatott helyzetbe Miklert, majd a helyére becserélt Alilovicot. A németek kapujában Landin fontos pillanatokban védett, az eddig megbízhatóan "tüzelő" Momir Ilic és Christian Zeitz sem találta a kapuig vezető utat, így 18-10-es hazai vezetéssel vonulhattak a felek a pihenőre.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe: valamivel jobban támadott és védekezett a Veszprém, a németeknek azonban ekkor már minden bejött, így a 45. perc környékén már felsejlett a kiütés veszélye is. Azonban a kezdősorát nem cserélő Löwen addig szenzációsan játszó játékosai (Petterson, Du Rietz, Schmid) kicsit elfáradtak, a Veszprém pedig közelebb tudott jönni, elsősorban Nagy László és Andreas Nilsson góljaival. Az utolsó percek csendesen teltek, a németek már nem erőltették a támadásokat, így 32-25-re nyertek, teljesen megérdemelten.

Tragédia nem történt, ma, egy tét nélküli meccsen láthatóan nem sikerült kellően felpörögnie a veszprémi játékosoknak. Mindazonáltal a pofon jókor jött, megmutatva a magyar bajnoknak azt, hogy tavasszal, a Final Fourba jutásért vívandó meccseken milyen stílusú és játékfelfogású csapatokra kell felkészülnie, ha el akarja érni a céljait.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/boon.hu/sport365.hu)