Jump to content

Női kézilabda Eb - A hat közé jutás a cél

2014. 12. 03. 13:44

A legjobb hat közé jutás a célja a magyar női kézilabda-válogatottnak a vasárnap kezdődő magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon. A magyar csapat dolgát nehezíti, hogy legjobbja Görbicz Anita kihagyja a hazai kontinenstornát, ugyanis anyai örömök elé néz.

Vetési Iván, a magyar szövetség (MKSZ) és a szervezőbizottság elnöke a szerdai, győri sajtótájékoztatón elmondta, hogy a teljes keret az aranyéremért - amely olimpiai kvótát érne - 50 millió forint prémiumban részesül, a második hely 30, a harmadik 25, a negyedik 20, az ötödik 15, a hatodik 8 millió forintot ér.
Németh András szövetségi kapitány ismételten hangsúlyozta: szeretnének mindhárom magyarországi helyszínen, azaz Győrben, Debrecenben és a budapesti Papp László Arénában pályára lépni. Kitért rá, nehéz megítélni az esélyeket, hiszen sokan szeretnének odaérni a legjobbak közé, és csak az első forduló után lehet látni majd a riválisok formáját.
Az Eb-n a magyarok Győrben vasárnap az oroszokkal, kedden a lengyelekkel és jövő csütörtökön a spanyolokkal találkoznak. A kvartettből az első három helyezett jut a debreceni középdöntőbe, ahol a norvég-dán-román-ukrán négyes legjobb három csapata vár rá.
(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:nso)