Jump to content

Női kézi: Amorimra várhatóan 6 hónapig nem számíthat a Győr

2014. 11. 29. 13:13

Nagy bajba került a női kézilabda Bajnokok Ligája címvédője, a Győri Audi ETO: az együttes kulcsjátékosa, a brazil Eduarda Amorim egy malagai válogatott felkészülési mérkőzésen keresztszalag-szakadást szenvedett, és várhatóan 6 hónap kihagyás vár rá.

A világbajnoki címvédő brazil válogatott Malagán edzőtáborozik a héten, soraiban a Győr kiválóságával, Eduarda Amorimmal. A pénteki, Tunézia elleni mérkőzésen Amorim egy betörés után rosszul ért talajt, lent maradt, majd sírva hagyta el a pályát. A szombat reggeli MRI vizsgálatok kimutatták, hogy a Győriek "Dudája" keresztszalag-szakadást szenvedett, amit műteni kell, és 6 hónap kihagyás vár rá.

Nincs könnyű helyzetben tehát Ambros Martin, a Győr edzője: a világklasszis norvég kapus, Katrine Lunde, és a világ legjobb irányítója, Görbicz Anita ősz elején jelentették be, hogy anyai örömök elé néznek, a jobbszélső Orbán Adrienn, valamint a nyáron érkezett Susan Müller szintén sérültek, most pedig a mind védekezésben, mind támadásban kulcsjátékos Amorim játékától kell eltekintenie a spanyol mesternek.

Kérdés, hogy a vezetőség akar és tud-e igazolni olyan játékost, aki a Bajnokok Ligájában is játszhat, vagy a megváltozott körülményekre tekintettel módosítják a szezon végi célkitűzéseket.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/origo.hu/gyorietokc.hu; fotó: sportrajongo.hu/telesport.hu/hatharom.com)