Jump to content

Férfi kézi BL: rangadó Veszprémben a csoportelsőségért

2014. 11. 22. 12:55

A múlt szombati, szenzációs szkopjei győzelem után rögtön következik a visszavágó a Veszprém és a Vardar között. Hazai pályán mindenképpen a magyar bajnok számít esélyesnek, különösképpen akkor, ha a nyáron érkezett svéd beálló, Andreas Nilsson folytatja az elmúlt hónapokban mutatott szenzációs formáját.

A veszprémiek bizakodnak, hogy talán újra pályára léphet az október közepén megsérülő Nagy László. A csapatkapitány combsérülése szépen javult, szereplése viszont attól függ, hogy Carlos Ortega edző elengedhetetlennek tartja-e a bevetését. Nem kétséges viszont a 24 éves svéd beállós, Andreas Nilsson játéka, hiszen a BL-győztes (2013) csupa izom játékos hetek óta szenzációs formában kézilabdázik, sok gólt lő, helyzetet teremt társainak, olajozott a játékkapcsolata az átlövőkkel és az irányítóval. „Szívből örülök, hogy három rövid hónap alatt sikerült beilleszkednem a sokszínű, mégis feltűnően egységes Veszprémbe, amelyben nem csupán klasszis kézilabdázókkal, hanem sok remek fickóval, jó barátokkal játszhatok együtt – mondta a válogatott Nilsson, akit három évre Hamburgból szerződtetett a klub. – Könnyítette a helyzetemet, hogy volt egyesületemben együtt játszottam Momir Iliccsel és Christian Zeitzcel, valamint a pályáról ismertem valamennyi új játékostársamat. A kisváros kellemes, békés hangulatához is gyorsan alkalmazkodtam, itt tényleg nem kell mással törődnie az embernek, csak az edzésekkel, a játékkal, a meccsekkel. A Vardar elleni második meccsünk előtt főleg taktikai tréningeket tartottunk, de az erőnlétünk megtartására is ügyeltünk – folytatta. – Sok tekintetben más, még biztosabb lesz a játékunk, ha visszatér Nagy László és Iman Dzsamali. Csapatkapitányunk talán hamarosan pályára lép, Iman pedig már elkezdte a könnyített edzéseket. A Vardart itthon is nehéz lesz legyőzni, de ebben az idényben Veszprémből még senki sem vitt el pontot. Szeretném, ha ez szombaton is így lenne. A macedónoknál két régi hamburgi barátom is játszik, Blazenko Lackovic és Sztefan Terzics. A pályán persze nincs haverkodás, csak a meccs után.”

Mivel az eddig 100%-os magyar bajnok csoportellenfelei hullajtottak már pontokat, egy győzelemmel a Veszprém nagy valószínűséggel csoportelső lehet a BL halálcsoportjában.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/nso.hu; fotó: sportrajongo.hu/boon.hu)