Jump to content

Férfi kézi BL: a Szeged a második helyért hajt Franciaországban

2014. 11. 22. 13:45

Nem vár könnyű mérkőzés az EHF-Kupa címvédőjére a francia bajnok otthonában, ugyanakkor egy esetleges győzelemmel nagyon nagy lépést jelentene a csoport második helyének megszerzéséhez vezető úton.

Gondok nehezítették a héten a Mol-Pick Szeged felkészülését, de Carlos Pastor edző mégis bizakodva beszélt együttese dunkerque-i túrája előtt. Jó oka volt a derűlátásra, mert Ilyés Ferencék egy hete sok hibával tarkított játékkal is nyertek a franciák ellen. Ám a hét második felében éppen a válogatott balátlövőnek kellett kihagynia az edzéseket.

„Sajnos megsérültem a mezőkövesdi bajnoki meccsünkön – szomorkodott az elutazás előtt Ilyés. – A combizmom fájdult meg a keddi találkozón, és azóta lézeres, mágneses és ultrahangos kezeléseket kaptam, hogy szombatra harcra kész lehessek. Egyelőre nagyon érzékeny, de a csapattal tartok, és a szombati tréningen derül ki, mennyit bír a lábam."

Az együttes irányítója, Niko Mindegia szintén lábsérülést szenvedett Mezőkövesden, de ő az utóbbi két napon együtt edzhetett társaival, és várhatóan vállalja a játékot. A spanyol balátlövő, Antonio García lába másfél hónapja sérült meg, ő néhány napon belül edzésbe állhat.

„Nagyon nehéz, heti két meccses időszak zárul le jövő szerdán, amikor Kijevben játszunk a Zaporizzsjával – mondta Carlos Pastor. – Előbb azonban Dunkerque-ben szeretnénk győzni. Nem lesz könnyű, mert ellenfelünk, amelynek Nagy Kornél a vezéregyénisége, a héten bajnoki meccset vesztett otthon, s ellenünk biztosan bizonyítani akar."

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/nso.hu; fotó: sportrajongo.hu/vacinaplo.com)