Jump to content

Drámai mérkőzésen nyert a Veszprém Szkopjéban

2014. 11. 15. 21:20

Fergetes hangulatú, már-már Final Four-szintű, végletekig kiélezett mérkőzésen győzni tudott az MKB-MVM Veszprém csapata a Vardar Szkopje otthonában. A csoportelsőség szempontjából iszonyú fontos két pont megszerzésén túl a győzelem értékét még inkább növeli, hogy az elmúlt években számos nagycsapat elvérzett már Szkopjéban.

Nagyon jól kezdett a Veszprém, Mikler remekül védett, a védőfal szorosan zárt, a támadójátékot pedig sok kreativitás és a lerohanások nagy száma jellemezte, időt is kellett kérnie a Vardar spanyol edzőjének, mert Zeitz és Ilic góljaival 7-3-ra meglépett a vendégcsapat. Az időkérésnek meglett az eredménye, Sterbik elkezdett védeni, ugyanakkor a Veszprém támadásban több labdát elszórt, a macedónok villámgyors leindulásokkal pedig megbüntették a hibákat. A vezetést ugyanakkor nem vette át a hazai csapat, a félidőben vezetett a Veszprém 13-11-re. A második félidőre egy védekezésben sokkal keményebb Vardar jött ki, a Veszprém támadójátéka lelassult, elveszett belőle az ötlet, védekezésben is egyre több hiba csúszott be, így a Vardar 15-15-nél egyenlített, majd a vezetést is átvette. Ekkor jött Chema Rodriguez, aki magához ragadta a kezdeményezést, és átlövésgóljaival, valamint Andreas Nilssonnak kiosztott gólpasszaival újra a helyes vágányra terelte a magyar bajnokot, aki 21-21-nél utolérte ellenfelét. Az addig kiválóan vezető izlandi bírók 4 perccel a vége előtt egy szabályosnak tűnő labdaszerzés után kiállították Gulyás Pétert, a megítélt hetest pedig Brumen belőtte. Másfél perccel a vége előtt 23-22-nél hetest kapott a Vardar, Brumen büntetőjét azonban Mikler a felsőkapufára tolta, Chema pedig fél perccel a vége előtt átlövésből egyenlített. A Vardar lassan szőtte támadását, Brumen kezéből 11 másodperccel a vége előtt Ugalde kivette a labdát, a Vardar játékosa pedig csak lerántani tudta a félpályánál az induló veszprémi szélsőt, a bírók pedig hétméterest ítéltek, és kiállították Brument. A megítélt büntetőt Ilic belőtte, az utolsó lövést pedig Mikler védte.

Szenzációsan küzdve tudott tehát nyerni a Veszprém Európa egyik legrettegettebb arénájában, az így megszerzett két pont pedig kulcsfontosságú lesz a csoportelsőségért folytatott harcban. Folytatás jövő szombaton Veszprémben, ahol ennek a meccsnek a visszavágóját rendezik.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu; fotó: sportrajongo.hu/handzone.com/boon.hu)