Jump to content

Férfi kézi vb: az Egyesült Arab Emírségek sem indul

2014. 11. 09. 14:55

Immár biztos, hogy Bahrein után az Egyesült Arab Emírségek sem vesz részt a 2015-ös katari férfi kézilabda-világbajnokságon. Míg Bahrein nem indokolta hivatalosan döntését, az Emírségek szerint a csapatuk nincs felkészülve a tornára.

Utóbbi indok persze elég viccesen hangzik, sokkal valószínűbb magyarázat, hogy az országok nem a legjobb viszonyt ápolják a rendezővel. Az IHF november 21-én dönt a lehetséges cserékről, de kérdés, a sorban szóba jöhető résztvevők közül ki vállalja a szereplést, mivel Szaúd-Arábia, Omán és Kuvait is rossz viszonyt ápol Katarral.

Szóba jöhet még a vb-részvételtől megfosztott Ausztrália szereplése, de az is elképzelhető, hogy végül Európa kap több helyet a vb-n.

Német sajtóértesülések szerint a magyar és a szerb válogatott is profitálhat az ügyből. Ezzel kapcsolatban Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke az MTI-nek vasárnap elmondta: tájékozódtak az ügyben a nemzetközi szövetségnél, és várják a fejleményeket. A vb egyben olimpiai kvalifikációs torna is, ezért roppant fontos ott szerepelni, hiszen azok a csapatok, amelyek lemaradtak a vb-ről – például a magyar is –, csak nagyon kis eséllyel pályáznak a 2016-os riói ötkarikás részvételre. Egy esetleges részvétellel azonban megfordulhat az immáron Talant Dusebajev által edzett magyar válogatott szerencséje...

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/nso.hu; fotó: sportrajongo.hu/sport365.hu/origo.hu)