Jump to content

Euroliga: Tovább bukdácsol a címvédő Maccabi Electra

2014. 11. 07. 13:05

Hazai pályán égett a címvédő Maccabi az eddig még nyeretlen Cedevita Zagreb ellen a kosárlabda Euroliga csoportkörének negyedik fordulójában. A lengyel PGE Turownál nagy volt az öröm, ugyanis a csapat megszerezte története első Euroliga győzelmét, míg a Fener-Barca rangadót  a katalánok nyerték akik így továbbra is veretlenek.

Egyelőre nem találja tavalyi formáját a címvédő Maccabi, mivel már második vereségét gyűjtötte be a sorozatban. Az első még belefért, hiszen a CSKA Moszkvától kaptak ki idegenben, a tegnap esti vereség (B-csoport: Maccabi-Cedevita Zagreb 73:83) azonban nehezen magyarázható meg, mivel otthon történt, ráadásul az eddig még nyeretlen Cedevita Zagreb ellen. A horvátok egyébként történetük első idegenbeli Euroliga sikerüket aratták, győzelmük ráadásul nem is forgott veszélyben, hiszen mindössze 20 másodpercig kosaraztak hátrányban az egész meccsen. A Cedevita összesen 14 hármast süllyesztett el, legeredményesebb játékosa pedig a rutinos, NBA-t is megjárt Rocco Ukic volt 17 ponttal és 6 gólpasszal. Őt követte a 4 triplát is értékesítő Nemanja Gordic 16 ponttal, míg a hazaiaknál az üde színfoltot Jeremy Pargo jelentette 24 ponttal. Ezzel a győzelemmel a Cedevita mérlege 1-3, míg a Maccabié 2-2. A következő fordulóban a Maccabi a Malagához utazik, míg a Zagreb az Alba-Berlint fogadja majd.

Történelmet írt a lengyel bajnok PGE Turow, hiszen végre megszerezték első Euroliga győzelmüket a csapat fennállása óta. A lengyelek a Bayern Münchent gyűrték le 89-78 arányban a C csoportban. Mindkét csapat 1-3-as mutatóval áll.

A csoport másik tegnapi mérkőzésén a Fenerbahce fogadta a 100%-os Barcelonát, egy nagyon jó színvonalú izgalmas meccsen. A végén a vendégek örülhettek, hiszen 2 pontos győzelmet arattak (78:80), megőrizve veretlenségüket. A Fenerbahce eddig két győzelmet és két vereséget szerzett a halálcsoportban.

További eredmények:
Real Madrid - Dinamo Sassari 115:94
Nizhny Novgorod – Efes Istanbul 66:76
Zalgiris Kaunas – Unics Kazan 77:71

(ká)

(sportrajongo.hu/Fotó:twitter)