Jump to content

Kézilabda BL: 109. fellépésre készül a Szeged

2014. 09. 26. 16:45

Vasárnap a Motor Zaporozsje ellen fennállása 109. BL mérkőzését vívja a MOL Pick Szeged kézilabda csapata. Juan Carlos Pastor együttese önbizalommal telve várhatja az ukránok elleni csatát, ugyanis eddig kétszer találkoztak riválisukkal és mindkétszer győzelemmel zárták a párharcot.

Kezdjük azonban egy rossz hírrel, a csapat balátlövője, Antonio García Robledo szárkapocscsonttörést szenvedett, így nem állhat Pastor-mester rendelkezésére, a felépülése a hírek szerint hat hetet vehet igénybe. Ami viszont a hétvégi BL-csatát illeti, a szegediek nélküle is esélyesnek számítanak, hiszen a Zaporozsjét eddig kettőből kettőször legyőzték. Szegeden a két csapat egymás elleni mérkőzésén 36–28-ra, idegenben pedig 24-22-re nyertek a Tisza-partiak.

A szegediek történetük során eddig 108 meccset játszottak a BL-ben, a mérleg közel 50%-os, 45 győzelem, 8 döntetlen és 55 vereség. Ami a gólokat illeti, a Pick eddig 2913 találatot számlál, míg az ellenfelek 2978-szor találtak be. A keretből hárman jegyeznek 100 vagy annál több BL-gólt, Ilyés Ferenc, Zubai Szabolcs és Vadkerti Attila, míg a BL-rekorder Szegeden az egykori közönségkedvenc szlovák legenda, Fero Sulc.

A MOL Pick Szeged csoportjában már egy mérkőzést lejátszottak, a svájci Schaffhausen hazai pályán öt góllal kikapott a Kielce együttesétől, a végeredmény 28-33 (14-15) lett.

A szegediek BL-mérkőzését a Digi Sport élőbe közvetíti.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu, pickhandball.hu/Fotó:sport.hir24.hu)